12 viktiga appar för alla Android -telefoner

Om du äger en Android -smartphone behöver du några viktiga appar för att synkronisera dina filer, titta på filmer, spåra dina sömnmönster, komma igång med din läsning och mer. Vi har samlat de bästa och mest användbara apparna som Google Play Butik har att erbjuda.

Dropbox

Dropbox är fortfarande den bästa appen för att sömlöst synkronisera filer till och från dina bärbara enheter. Det fungerar på webben, Windows, macOS, iOS och naturligtvis Android, vilket innebär att du aldrig behöver befinna dig utan tillgång till en viktig fil. Du kan använda Dropbox för att automatiskt säkerhetskopiera dina foton och videor till molnet, ha den viktiga uppsättningen PDF -filer med dig eller ta anteckningar som synkroniseras tillbaka till din bärbara dator.

På den negativa sidan erbjuder den kostnadsfria Dropbox -planen bara en eländig 2 GB lagringsutrymme. Men om du behöver mer utrymme börjar premiumplaner på $ 10 per månad för 1 TB lagringsutrymme.

Plex

Plex gör det enkelt att strömma musik, filmer, tv -program, foton och mer från din dator till din Android -enhet. Du måste konfigurera appen på din Windows- eller macOS -dator först och sedan kan du överföra allt innehåll som är lagrat på hårddisken till telefonen – oavsett var du råkar befinna dig.

Som sagt, det finns ett par varningar. Även om du kan strömma filer till andra datorer gratis, för att skicka dem till din Android -telefon – samtidigt som du undviker gränser för dina filstorlekar – behöver du en Plex Pass -prenumeration på $ 5 per månad. Du måste också ha allt innehåll hämtat till datorns disk eftersom Plex inte kan fungera med skyddade videoklipp köpta från Google, Apple eller Amazon. Slutligen kommer du att lita på en ganska snabb anslutning för att undvika för långa bufferttider.

Ficka

Du har aldrig tillräckligt med tid för att hinna med alla dessa artiklar online. Istället för att lämna flikar för att sprida sig kan du med Pocket spara artiklar från valfri webbläsare, oavsett om det är på din dator, surfplatta eller telefon. Läs sedan dessa bitar på din fritid i Android -appen. Du kan till och med synkronisera objekten så att de är tillgängliga när du är offline. Dessutom tar Pocket bort all reklam och andra distraktioner från webbsidor för att ge dig en ren läsupplevelse som är lätt för ögonen.

Extra funktioner, till exempel avancerad sökning och automatisk märkning, kräver en premie på $ 5 per månad. Det har också den extra bonusen att ta bort annonserna från Pocket -appen.

Snapseed

Du hittar många Android -appar för fotoredigering, men vi är stora fans av Snapseed. Det ger dig tillgång till nästan alla bildjusteringsverktyg du kan tänka dig, och hjälper dig att göra allt från att justera färger till att ta bort objekt. Du kan göra intensivt arbete med att finjustera effekterna på en mycket fin nivå, eller bara slå på några filter på några sekunder. Trots många funktioner är Snapseed och dess verktyg okomplicerade att använda. När du är klar kan du enkelt dela och exportera resultaten.

VLC -spelare

Android -enheter kan spela upp filmer och musik direkt, men det är fortfarande värt att komplettera dina standardappar med VLC Player. Tänk på det som en allt-i-ett-app som du kan lita på för alla mediauppspelningsjobb.

VLC Player kan hantera nästan alla filformat som finns. Förutom enkel uppspelning innehåller den massor av andra funktioner: Du kan spela webbströmmar, använda undertexter, justera ljudinställningar via den inbyggda equalizern, titta på videor i popup-fönster ovanpå andra appar, strömma innehåll från datorer på din lokalt Wi-Fi-nätverk och mer.

SwiftKey

Du kanske är nöjd med tangentbordet som följde med din Android -smartphone, men om du vill ta att skriva till nästa nivå behöver du SwiftKey. Den tar upp fraser, slang och smeknamn som du litar på och använder den informationen för att ge mer intelligent autokorrigering och textförutsägelser. Om du föredrar att svepa framför att knacka, stöder SwiftKey det också. Detta hjälper dig att skriva snabbare.

Förutom att anpassa sig till din egen skrivstil, ger SwiftKey dig också enkel åtkomst till emojis och GIF, stöder flera språk och ger massor av färgteman för att jazz upp tangentbordets utseende.

Google Podcasts

Googles senaste strejk mot podcast -appar har en bra balans mellan funktionalitet och enkelhet. Utöver att spela dina favoritprogram, synkroniserar det också ditt lyssnande mellan enheter – och enheter som stöds inkluderar Google Home -högtalare. Gränssnittet är rent och rörfritt, så det är enkelt att söka efter och upptäcka nya podcaster. När du prenumererar på en serie, laddar nya avsnitt ned och går med i din kö automatiskt.

CamScanner

Flera appar låter dig använda telefonens kamera för att digitalisera pappersdokument, men få är lika smidiga och kraftfulla som CamScanner. Det kan beskära och förbättra bilder på några sekunder, så att du får ett digitalt dokument som är anpassat och lätt att läsa – även om telefonens kamera inte är den bästa. Du kan sammanfoga dokument, lägga till dina egna kommentarer ovanpå och sedan dela resultatet som en PDF eller JPG.

Utöver denna grundversion kan du registrera dig för ett premiumkonto för $ 5 per månad. Med den här versionen kommer CamScanner att förvandla bilder till digital text som du kan söka igenom på din telefon eller via appens webbgränssnitt.

IFTTT

IFTTT, eller If This Then That, knyter ihop olika appar: När en utlösare sker i en tjänst (“om detta”), resulterar en åtgärd i en annan (“då”). Du kan integrera en hel massa program, inklusive sociala medier, webbappar, hårdvaruenheter, onlinetjänster, smarta hemplattformar och mer.

Appen fungerar särskilt bra med en Android-enhet: Du kan använda den för att ändra telefonens bakgrundsbild varje dag, säkerhetskopiera dina SMS till e-post, posta till flera sociala nätverk samtidigt eller stänga av din Wi-Fi när du lämnar huset. Detta är bara en uppfattning om vad som är möjligt – IFTTT har många fler förmågor att utforska.

Nova Launcher

På en Android kan du anpassa utseendet pixel-för-pixel på ett sätt som du bara inte kan göra på iPhones. Närmare bestämt kan startprogrammen – som den utmärkta Nova Launcher – helt omforma Android -designen, göra om allt från startskärmens layout till detaljerna i enskilda appikoner.

När du har installerat Nova Launcher på din telefon kan du lägga till fler ikoner på startskärmen, ändra deras storlek, justera text och etikettinställningar, introducera fler gestkontroller, helt ändra din telefon med ett nytt tema och mycket mer. Om du går ut för Prime -uppgraderingen, staplar det på ännu fler visuella anpassningar.

Evernote

Evernote låter dig klottra memon, scheman, slumpmässiga tankar och nästan allt du vill skriva ner i den digitala formen. Appen har funnits i mer än ett decennium nu, men trots sin höga ålder har den lyckats hålla sig fräsch och hålla jämna steg med nyare rivaler. Var det verkligen utmärker sig är i organisationen: Evernote låter dig sortera alla dina dokument i anteckningsböcker och märka dem med kategorier och anpassade taggar så att de blir lätt sökbara och tillgängliga. Det synkroniseras också sömlöst mellan flera enheter.

Alla dessa funktioner kommer med gratisversionen av appen. Om du köper ett premiumkonto på $ 5/månad får du också möjlighet att länka ditt Evernote-konto till tredjepartsappar samt bättre delningsalternativ.

Sov som Android

Du behöver inte fästa en fitnessmätare på handleden för att spåra dina sömnmönster – använd din telefon och appen Sleep As Android istället. När du lägger din telefon på din madrass kan appen övervaka rörelser och buller för att räkna ut hur bra du sover och hur mycket du håller ögonen öppna.

Grunderna är gratis men betalar engångsuppgraderingen gratis, och du kan få tillgång till massor av användbara tillägg. Dessa inkluderar ett smart alarm som väcker dig baserat på dina sömncykler och en annonsfri upplevelse i appen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *