9 ALTERNATIVA ANDROID APP -BUTIKER

Varje utvecklare har en av de svåraste frågorna som ställs efter att ha genomfört en utmärkt Android -app: vilken App Store kommer att generera mest pengar? De flesta väljer Google Play -rutten på 25 dollar eftersom den har en av de mest garanterade målgrupperna. Det finns dock också andra alternativ som kan komma upp.

Bästa App Store -alternativet för Android

Det största problemet med att välja detta standardalternativ är att konkurrensen är hård. Nedan listas några av de bästa alternativa Android -appbutikerna så att du får tillgång till mer lokaliserad och specialiserad kundpublik.

Förutom att sällan debiteras för att lista en app finns det flera fler fördelar med att välja ett alternativ till Google Play:

 • Fler alternativ för marknadsföring
 • I vår lista över appbutiker för Android kan du hitta många plattformar som kan ge appen ett lyft genom att presentera den som en app för dagen eller ge appägaren några pengarbesparande erbjudanden för reklam.
 • Relevanta rekommendationer
 • Andra Android -appbutiker erbjuder en lista över rekommenderade appar som inte visas på de tio topplistorna på Google Play.
 • Kuraterad lista
 • Några av Play store -alternativen har ett mycket snävt fokus och ett litet urval av appar som har filtrerats efter ämne, syfte, kvalitet, ålder etc.
 • Lokala portaler
 • Några av de olika appbutikerna tillgodoser länder och erbjuder lokaliserade appar som inte presenteras någon annanstans.

SlideME

Som en långsiktig aktör i appbutikbranschen har den körts ännu längre än Google Play, SlideME är den mest regelbundna appbutiken på Android-enheter efter huvudkonkurrenten.

Största fördelen: Betalning kan göras via PayPal, och appbutiken tar bara ut 20% för varje köp av din app.

Amazon Appstore

Även om det inte är lika gammalt som Google Play eller SlideME, är Amazon Appstore en av deras mest framgångsrika konkurrenter. Med introduktionen av Kindle Fire, Fire Phone och en rad Android -enheter som kör Fire OS, finns det en växande marknad för appar som säljs via Amazon.

Det finns några problem med att köra appar via Fire OS men majoriteten av utvecklarna behöver bara en kort tid för att göra sin app redo för Amazon. Faktum är att många Android -appar redan fungerar perfekt på Fire OS.

Största fördelar: Det är möjligt att publicera HTML5 och webbappar på Amazon Appstore. Det är en växande marknadsplats med hundratusentals appar och en stor kundbas. Amazon Appstore är också anmärkningsvärt lätt att navigera för alla utvecklare.

1 Mobilmarknad

Ett annat tillvägagångssätt för att skapa en framgångsrik app fokuserar endast på appens popularitet. 1Mobile Market är endast för gratisappar så det är ett bra ställe att ladda upp en app för att testa den på marknaden.

Marknaden i sig kostar ingenting att ladda upp din app men det betyder inte att den är full av hemska appar. Varje app måste genomgå en urvalsprocess för att söka efter skadlig programvara och för att hålla högkvalitativa 1Mobile Market -appar.

Största fördelen: Ett användbart rekommendationssystem baserat på preferenser innebär att appar kan bli framgångsrika mycket snabbt. Med över 100 miljoner installationer och hundratals och tusentals appar listade är det ett bra ställe att ladda upp din app.

Samsung Galaxy -appar

Från företaget som tillverkar flest Android -telefoner är det ingen överraskning att Samsung har utvecklat sin egen appbutik. Jämfört med andra appbutiker har Samsung Galaxy Apps ett relativt litet antal appar men det kan vara positivt för appar att sticka ut.

Största fördelen: Varje Samsung Galaxy -enhet har appbutiken installerad så det finns en omedelbar och stor kundbas.

Mobil9

Denna appbutik kan jämföras med ett socialt nätverk. Mobile9 har miljontals aktiva användare och var och en har möjlighet att kommentera och dela sina installerade appar. Att publicera en app är gratis och med en så bred användarbas kan det innebära bra resultat för en väl utvecklad app.

Största fördelen: Det finns en enorm nedladdningshastighet med en av det minsta antalet utvecklare; att bli uppmärksammad med Mobile9 kan vara relativt enkelt.

Opera Mobile Store

Med en direktlänk till Yandex har Opera Mobile Store tillgång till nästan hela ryska appkundmarknaden genom att alla deras appar finns i Yandex App Store. Butiken har över 100 miljoner besök varje månad, och det finns över en miljon nedladdningar varje dag.

Största fördelen: Att få tillgång till denna enorma publik är helt gratis. Opera Mobile Store tar dock 30% av all försäljning, men det är värt det för den försäljning som denna appbutik genererar.

Mobango

En bas av miljontals kunder och tusentals nedladdningar per dag; Mobango är föregångaren till ett Google Play -alternativ. Den har en relativt liten appsumma i butiken, så det är inte så svårt att bli en av de mest nedladdade apparna.

Största fördelen: Att ladda upp din app är helt gratis och ingen procentsats tas.

F-droid

För ett mer öppet tillvägagångssätt för appar är ett av de bästa alternativen F-droid. Hela sajten och appbutiken drivs av volontärer och förlitar sig på donationer. Det tillåter bara gratisappar och har en policy om att inte driva appar som innehåller betalda tillägg eller annonser.

Största fördelen: Med en stark kundbas och absolut inga kostnader finns det ingenting att förlora genom att ladda upp din app till den här butiken och testa dess popularitet.

GetJar

Denna appbutik uppmuntrar aktivt sina utvecklare att använda sin freemium-modell som inkluderade annonser och valuta i appen. GetJar Gold är en av de största virtuella valutorna som används och är tillgänglig för miljontals användare.

Största fördelar: 30 miljoner användare och en bra rekommendationstjänst som möjliggör snabb upptäckt av nya appar.

Hämtmat

Att välja den bästa alternativa Android -marknaden kan tyckas vara en tuff uppgift. Varje butik har sina fördelar och nackdelar. Du kan hitta en gratis appbutik för Android eller den som tar ut en avgift, några av dem mycket specifika, andra tvärtom mycket populära och mycket konkurrenskraftiga.

Ingen av dessa bästa gratisappmarknader kan 100 procent ersätta Google Play, de kan bli en ytterligare kanal för att få fler nedladdningar.

Kolla in andra populära artiklar:

 • Hur man skapar en app för sociala nätverk
 • Android vs iOS -apputveckling
 • Tredjeparts API -integration
 • Data lake vs Data warehouse

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *