Acorns Review 2021: Fördelar, nackdelar och hur det jämförs

Acorns sparverktyg för reservbyte och återbetalningsprogram gör det enkelt att investera. Men förvaltningsavgiften på små konton är brant.

Fördelar

  • Investerar automatiskt reservbyte.
  • Återbetalning hos utvalda återförsäljare.
  • Utbildningsinnehåll tillgängligt.

Nackdelar

  • Liten investeringsportfölj.
  • Hög avgift på små kontosaldon.

Fullständig recension

Acorns har moderniserat den gamla skolans praxis att spara lös förändring genom att slå samman robo-rådgivarmodellen med ett automatiserat sparverktyg. Acorns fungerar genom att avrunda dina inköp på länkade kredit- eller betalkort och sedan svepa ändringen till en datorstyrd investeringsportfölj. Det tillvägagångssättet är verkligen ett användbart verktyg för att spara mer. Acorns erbjuder tre nivåer av medlemskap:

Lite: $ 1 i månaden. Inkluderar ett skattepliktigt investeringskonto.

Personligt: ​​$ 3 per månad. Lägger till ett enskilt pensionskonto och ett checkkonto.

Familj: $ 5 i månaden. Innehåller allt i de lägre nivåerna, plus Acorns Early, som låter dig öppna investeringskonton för barn.

(Anmärkning för befintliga Acorns-användare: Om du gick med innan 20 maj 2020 kanske du fortfarande är i deras tidigare prissättning. Den största skillnaden är att det inte längre finns ett nivå på 2 $ per månad som bara erbjuder ett skattepliktigt investeringskonto och ett IRA. Om det är det nivå du redan har kan du stanna kvar. Eller så kan du flytta till nivå 3 $ per månad och få ett checkkonto också.)

Ekollon är bäst för:

  • Hands-off investerare.
  • Människor som kämpar för att rädda.
  • Förvaringskonton för barn.

Där ekollon lyser

Automatiskt tillvägagångssätt: Vi står bakom alla verktyg som uppmuntrar tankelös, automatisk spara Om du inte behöver tänka på att spara är det mer troligt att du gör det.

Ekollon sveper överflödig förändring från varje köp med ett länkat konto till en investeringsportfölj. Du kan ansluta så många konton eller kort som du vill, även om alla sammanställningar hämtas från samma länkade checkkonto. Vid varje köp rundar Acorns upp till närmaste $ 1 och ger dig möjlighet att överföra förändringen till en investeringsportfölj. Du kan göra det antingen automatiskt, så varje köp avrundas och ändringen överförs, eller manuellt, genom att gå igenom senaste köp i appen och välja vilka samlingar som ska överföras.

Även om dessa samlingar är bröd och smör på Acorns plattform, kan du också investera klumpsummor manuellt eller ställa in återkommande insättningar dagligen, veckovis eller månadsvis. Engångsöverföringar kan vara så små som $ 5.

Acorns Spend-kontot är ett online-checkkonto och bankkort (inte bara något plastkort, men det här är tillverkat av volfram, en tungmetall). Acorns Spend erbjuder samlingar i realtid till ditt investeringskonto, mobilcheckinsättningar och gratis bankomater (eller återbetalade bankomatavgifter). Det kräver ingen minsta balans och är endast tillgängligt i personliga och familjeavtal.

»Vill du välja dina egna investeringar? Se våra bästa aktiemäklare online.

Minsta investering: Det finns inget minimum för att öppna ett konto, men tjänsten kräver ett saldo på 5 USD för att börja investera i en av Acorns fem förbyggda portföljer.

Acorns Earn: Det enda bättre än att bygga en investeringsportfölj av en massa reservbyten är att bygga en investeringsportfölj av någon annans pengar. Acorns Earn låter dig i huvudsak göra det: Det är pengarna tillbaka för ditt investeringskonto.

Acorns har samarbetat med nästan 10 000 företag – inklusive Airbnb, Warby Parker, Walmart, Nike och Sephora – för att ge dig pengar tillbaka när du använder en länkad betalningsmetod hos en av partnerna. I de flesta fall får du tillbaka pengarna automatiskt utan ytterligare steg. Du använder helt enkelt ett kort länkat till ett aktivt Acorns-konto för att göra köpet, och belöningarna kommer vanligtvis att hamna på ditt konto inom 60 till 120 dagar. Enligt Acorns tjänar kunder nu mellan $ 5 och $ 25 i månaden i bonusinvesteringar från vardagliga inköp.

Acorns skapade också en Job Finder-funktion för att hjälpa kunder med karriärmöjligheter. Verktyget drivs av ZipRecruiter och låter kunder ställa in jobbvarningar. Acorns tillhandahåller också karriärutvecklingsinnehåll på Job Finder.

Investering för barn: Familjenivån inkluderar ekollonar tidigt, vilket gör det enkelt att skapa UTMA / UGMA-konton för dina barn. Dessa förvarskonton gör det möjligt för föräldrar att investera för ett mindreårigt barn och använda pengarna för utgifter som gynnar barnet. När barnet når majoritetsåldern får de äganderätten till kontot och kan använda pengarna av någon anledning.

Det är värt att notera att förvaringskonton inte är desamma som 529 sparkonton. 529 konton är mindre flexibla eftersom de är utformade för utbildningskostnader, men de erbjuder också fler skattefördelar och anses i allmänhet vara ett bättre sätt att spara på college. Var noga med att göra din forskning eller kontakta en finansiell rådgivare för att avgöra det bästa kontot för dig.

Utbildningsinnehåll: Vi tyckte att webbplatsen passade för nya investerare, eftersom den definierar nyckeltermer och använder tydligt språk. Acorns publicerar också Grow Magazine, en webbplats för personlig ekonomi som är inriktad på årtusenden med råd om sidopriser, kreditkortsskulder, studielån och andra ekonomiska ämnen. Grow-innehåll är också integrerat i Acorns-appen.

Hållbar portfölj: Acorns erbjuder nu en hållbar portfölj som består av ETF: er klassificerade enligt ESG, eller miljömässiga, sociala och styrande kriterier. Plattformen gör det enkelt för befintliga kunder att byta över sina portföljer från Core-alternativet till det hållbara, men erkänner också att kunder kan uppleva skattekomplikationer om de gör det.

Där ekollon saknar brist

Förvaltningsavgift: Huruvida Acorns avgift är ett proffs eller ett nackdel beror helt på ditt kontosaldo: det kostar 1 dollar i månaden för ett skattepliktigt investeringskonto; $ 3 i månaden för att lägga till Acorns Later (ett IRA-konto) och Acorns Spend (checkkonto och bankkortserbjudande); och $ 5 i månaden för dessa förmåner plus ekollonar tidigt, investeringskonton för barn.

Platta avgifter som detta är sällsynta bland roborådgivare, som vanligtvis tar ut en procentandel av förvaltade tillgångar per år. En avgift på $ 1, $ 3 eller $ 5 per månad låter billigt, men kan vara en hög andel tillgångar för investerare med små saldon. Om du bara gör bidrag kan du sväva i den zonen ett tag.

För kontext tar Acorns konkurrenter som Wealthfront och Betterment 0,25% per år och erbjuder i allmänhet en högre servicenivå med skattehjälp, bättre användargränssnitt och mer diversifierade portföljer. Stash debiterar $ 1 per månad för ett mäklarkonto, plus ett bankkonto med ett betalkort som ger belöningar. För $ 3 i månaden ger Stash dig dessa erbjudanden plus ett pensionskonto (en traditionell eller Roth IRA), vilket är mycket lik Acorns Personal. Vi skulle hävda att Acorns ger mer värde än Stash, som inte erbjuder portföljhantering.

Kontoavgifter: Om du bestämmer dig för att flytta dina investeringar från Acorns till en annan leverantör betalar du en brant avgift för den bekvämligheten. Acorns debiterar $ 50 per ETF för att överföra investeringar. Ekollon är inte ensam om att ta ut denna typ av avgift, men deras är på hög sida. Om du har, säg, fem ETF, tittar du på en avgift på 250 USD. Ett vanligare scenario bland leverantörer är att ta ut $ 75 för att överföra alla investeringar.

Ändå kan du alltid välja att istället sälja dina investeringar och överföra dina kontanter till ett bankkonto. Det finns ingen avgift för det, även om du kanske står inför kapitalvinstskatter på ett skattepliktigt konto.

Små portfölj: Precis som andra roborådgivare tar Acorns investeringsmassan från användaren. Appen tar hänsyn till dina data – inklusive ålder, mål, inkomst och tidshorisont – och rekommenderar sedan en av fem portföljer som sträcker sig från konservativa till aggressiva. Du kan acceptera den rekommendationen eller välja en annan portfölj som tar mer eller mindre risk.

Portföljerna själva är dock mindre än den genomsnittliga robo-rådgivarportföljen, som består av lågpris iShares och Vanguard börshandlade fonder som täcker bara fem till sju tillgångsslag, beroende på portföljen: fastigheter, stora aktier (inhemska och internationella), småkapitalaktier, tillväxtmarknader och företags- och statsobligationer.

Det räcker utan tvekan till tillgångsklasser för en diversifierad portfölj. Men om det känns för restriktivt kanske du föredrar att bygga din egen portfölj utan hjälp av en tjänst som Acorns. Vår guide till hur man investerar i aktier kommer igång.

Är ekollon rätt för dig?

Om du vill få ut det mesta av din reservbyte och få enstaka återförsäljare, finns det verkligen inget bättre ställe att göra det – speciellt eftersom Acorns erbjuder IRA-konton. De automatiska sammanställningarna på Acorns gör det enkelt att spara och investera, och de flesta investerare kommer att bli förvånade över hur snabbt dessa pennor ackumuleras.

Nackdelen? I små saldon kan ekollonaravgifter minska eller helt torka bort investeringsavkastningen.

Nyckelvillkor i denna recension

Robo-rådgivare

Acorns är en robo-rådgivare, även känd som en automatiserad investeringstjänst eller online-rådgivare. Roborådgivare använder datoralgoritmer och avancerad programvara för att bygga och hantera din investeringsportfölj och är mycket billigare än en mänsklig ekonomisk rådgivare. Robos är bäst för hands-off investerare som vill lägga ut portföljförvaltningen. om du hellre vill göra en DIY-metod för att välja och välja dina investeringar, kanske Acorns inte passar rätt. (Tänk på en online-mäklare istället.)

Kontohanteringsavgift

En kontohanteringsavgift är den avgift som en rådgivare eller robo-rådgivare tar ut för att hantera dina investeringar. En typisk avgift är 0,25% av dina tillgångar. Acorns tar ut en fast avgift istället för en procentandel av tillgångarna. Platta avgifter gynnar ofta investerare med högre kontosaldon. Investerare med mindre saldon bör se till att jämföra avgifter mellan andra rådgivare.

Skatteförlust skörd

Skatteförlustavverkning är en investeringsstrategi som kan minska kapitalvinstskatterna avsevärt. På skattepliktiga konton innebär praxis att sälja förlorade investeringar för att kompensera vinsterna från vinnarna. Det är allmänt tillgängligt bland andra roborådgivare, ofta gratis, men erbjuds inte av Acorns.

Kostnadsprocent

En kostnadskvot är en årlig avgift som tas ut av fonder, indexfonder och börshandlade fonder, i procent av din investering i fonden. Om du till exempel investerar i en fond med en kostnadsandel på 1% betalar du fonden 10 dollar per år för varje 1 000 dollar som investeras. Om de är höga kan dessa avgifter betydligt dra ner din portföljavkastning. Kostnadsprocenten för de medel som används i Acorns portföljer varierar från låg till över genomsnittet. Kostnadsförhållanden betalas utöver din Acorns-kontohanteringsavgift.

IRA

Med ett individuellt pensionskonto kan du spara pengar för pension och få skattelättnader för att göra det. Acorns erbjuder IRA-konton om du registrerar dig för Acorns Personal.

Automatisk ombalansering

Automatisk återbalansering är regelbunden återbalansering av din portfölj som svar på marknadsfluktuationer eller andra faktorer som förskjuter din portfölj från dess avsedda investeringsallokering. Marknaden rör sig och över tiden kommer din allokering också att röra sig. Så om ditt mål var att ha 60% i aktier och 40% i obligationer och aktier går bra, kan du sluta ha 70% i aktier, vilket kan vara mer riskfullt än du är bekväm med. Med automatisk ombalansering övervakar datorn din tilldelning och justerar automatiskt din investering om den blir ur spel. Acorns erbjuder denna tjänst.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *