Barnens bokdag

Se Dick. Se Dick Run. Kör Dick Run. Se Jane. Se Jane Run After Jack. Kör Jane Run. Dessa ord innehåller några av de första orden vi någonsin lärt oss att läsa på egen hand och är igenkännliga för många människor i många olika kulturer. Tillsammans med dessa berättelser finns berättelser om den hungriga larven och berättelserna om de konstiga och underbara varelserna i Serendipity-världen. Barnboksdagen firar dessa och tusentals andra böcker som föräldrar har läst och delat med sina barn för att uppmuntra läskunnighet och stimulera deras fantasiväxt.

Lär dig mer om barnboksdagen


Barnbokdagen har skapats så att människor över hela världen kan njuta av en bra bok! Det är en dag för att inspirera andra att läsa, och särskilt uppmärksamma barnböcker.

Som du kommer att upptäcka i nästa avsnitt skapades denna dag av International Board On Books For Young People, annars känd som IBBY. Varje år har en annan IBBY-avdelning chansen att bli den internationella sponsorn av Children’s Book Day.

Dagens sponsor kan välja ett tema, liksom en framstående författare från värdlandet som inbjuds att skriva ett meddelande till barnen över hela världen. En välkänd illustratör väljs också för att sätta ihop en affisch som kommer att användas för att marknadsföra och marknadsföra evenemanget.

På grund av detta rekommenderar vi verkligen att gå till IBBY-webbplatsen under uppbyggnaden fram till i dag. Du kommer att kunna hitta all information du behöver om värdlandet och allt specifikt som pågår för denna barnboksdag.

Naturligtvis behöver du inte vara associerad med IBBY på något sätt för att fira barnboksdagen. Bibliotek och skolor deltar också! Om du själv har barn är det perfekta sättet att engagera dig i denna dag att bara läsa en bok med ditt barn.

När allt kommer omkring ska vi inte underskatta hur viktig dag för barnboken är. Det finns ett antal fördelar som är förknippade med läsning som helhet. Detta inkluderar att främja fantasi och empati. Läsning öppnar barn för nya horisonter. Det hjälper dem att tänka utanför lådan och engagera sig med omvärlden på sätt som de inte tidigare hade gjort.

Läsning hjälper också ditt barn att förbättra sitt ordförråd. Mängden terminologi som används av ett barn kommer att öka med frekvent läsning. Läsning är också en viktig hjärnövning. Det engagerar och övar hjärnan så att den kan skapa förbättrade neurala anslutningar.

Vi får inte heller glömma den moraluppgång som ditt barn får heller. När ditt barn kan läsa något framgångsrikt och du applåderar dem för att göra det, kommer det att ge det förtroende de behöver för att fortsätta förbättra.

Barnbokens historia


Vi har alla våra favoritböcker från barndomen, sådana som sätter tonen för vår fantasi och som väcker minnen från hemmet när vi kommer ihåg dem, och lite tröst när vi drar fingrarna över de slitna och älskade ryggarna i berättelserna om vår ungdom. International Board on Books for Young People (IBBY) grundade Children’s Book Day 1967. Som en internationell ideell organisation som främjar vikten av läskunnighet och läsning för våra barn, arbetar IBBY outtröttligt för att marknadsföra Barnbok och författare och anordna evenemang i skolor och bibliotek över hela världen för att få barn att läsa.

Hur man firar barnboksdagen

Vad var din favorithistoria som barn? Barnboksdagen uppmuntrar dig att få ut det och läsa igenom det, kanske för dina barn eller barnbarn. Gå längs minnets vägar och tänk på alla gånger du hörde dessa berättelser och vad de betyder för dig. Var det den mjuka rösten från en mormor som läste berättelser om högt äventyr med Berenstain Bears? Eller kanske Peter Rabbits-exploater i Mr. McGregors trädgård var de som fick dig att fnissa och skratta när du blev kunglig med berättelser om det problem han fick, nysan i blomkrukan och spridningen av de vackra knapparna från hans nya jacka.

Barnboksdagen ger dig möjlighet att ta ut den och återuppleva den igen, och när du är klar med att läsa den kanske du hittar sin tid att ta detta lilla mikrokosmos av en värld som finns inne i och förmedla det till någon ny . Skolor och bibliotek accepterar donationer av böcker och tid under denna semester och tar in älskade skatter som de kan ge dem till en helt ny generation av läsare. Sprid kärleken till att läsa med ett barn på barnboksdagen och hjälp med att främja nästa generations fantasi.

Naturligtvis är det huvudsakliga syftet med barnboksdagen att få dina barn att älska att läsa! Det finns många sätt att göra detta. Du kan båda ta en tur till ditt lokala bibliotek tillsammans. Alternativt kan du beställa en bok online före detta datum. Du kommer definitivt inte att sakna alternativ när det gäller att hitta den perfekta boken för ditt barn. Allt du behöver göra är en snabb sökning online och du kommer att se att förslag tenderar att separeras baserat på åldersintervall. Till exempel är att kanin tillhör Emily Brown av Cressida Cowell perfekt för ett barn mellan sex och åtta år gammal. Om ditt barn är yngre kanske du vill överväga The Tiger Who Came to Tea av Judith Kerr.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *