Eventmarknadsföring

Vad är evenemangsmarknadsföring?

Dagens konsument står inför otaliga platser och annonser om dagen, så när det gäller att fatta köpbeslut måste du verkligen fånga köparens blick. En särskilt effektiv metod för att få kontakt med kunder är genom marknadsföring av evenemang. Händelsemarknadsföring beskriver processen att utveckla en utställning, display eller presentation för att främja en produkt, tjänst, sak eller organisation som utnyttjar personlig engagemang. Händelser kan inträffa online eller offline och kan delta i, värd eller sponsras som en form av engagemang. Att använda händelser som en marknadsföringskanal ger potentiella kunder en unik, förstahandsinteraktion med företaget och en verklig känsla av företagets fokus, perspektiv och personlighet. Den självstyrda köparen i dag handlar om att fatta inköpsbeslut i sin egen takt efter noggrant övervägande, så marknadsförare måste vara redo att ta tillfället i akt för att starta ett förhållande, skapa goodwill och tjäna förtroende hos potentiella köpare. Även om det finns mindre tidskrävande och kostsamma marknadsföringsmetoder, kan införlivande av evenemangsmarknadsföring i din övergripande marknadsföringsstrategi betala utdelning i samband med köpare på en meningsfull nivå.

Eventmarknadsföring kan gynna ditt företag på olika sätt. Bortsett från att hjälpa till att bygga varumärkesnärvaro före, under och efter evenemanget, kan du generera leads, pipeline-värde och nya möjligheter. Förutom leads kan evenemangsmarknadsföring hjälpa till att marknadsföra en viss produkt eller funktion och öka den totala kundnöjdheten, upprätthållandet och engagemanget. Planering av evenemang kan också ge dina partners och sponsorer en taktisk och synlig engagemangspunkt för att genomdriva sin egen avkastning (ROI).

Nu mer än någonsin är det viktigt att företag sticker ut från mängden, och marknadsföring av evenemang är ett utmärkt ställe att börja. Händelsemarknadsföring ger dig inte bara nya kanaler och metoder att använda för att komma i kontakt med framtida och återkommande kunder, kunddata du samlar in från andra källor kan låta dig lära känna dem före evenemanget, så att de kan behandlas som individer snarare än en folkmassa som säljs till. Och det fungerar – 73% av evenemangsplanerarna tror att personalisering och marknadsföring av dataförare är en prioritet för deras evenemang. Oavsett om du är värd för ett litet webbseminarium, en storskalig internationell mässa eller en privat funktion på ledningsnivå, bör marknadsföring av evenemang vara en integrerad del av din efterfrågan.

”Inte alla händelser skapas lika. Företagen måste betrakta liveevenemang som en förlängning av deras varumärkes- och innehållsmarknadsföring och bygga evenemang som verkligen engagerar. För mig betyder det att tänka på den kundupplevelse du verkligen vill skildra. Det är osannolikt att ett statiskt stativ på 6×6 uppfyller det behovet! ”

  • Craig Hanna, EVP Nordamerika, Ekonsultancy

Vanliga problem som marknadsföring av evenemang kan lösa


Utöver att ge dig möjlighet att samarbeta med köpare i realtid, erbjuder evenemangsmarknadsföring en myriad av andra unika fördelar som kan lösa flera vanliga problem.

  • Problem: Jag måste bygga märkesmedvetenhet. En av de största anledningarna till att ett företag deltar i ett evenemang är att etablera och växa sitt varumärke. Eventmarknadsföring gör att ditt företag kan interagera med potentiella köpare och uttrycka sig i realtid. Genom evenemang skapar du den perfekta platsen för att dela dina idéer, tankar och namn på exakt sätt du vill presentera dem.
  • Problem: Jag behöver nya sätt att generera leads. En annan viktig anledning till att företag väljer att delta i ett evenemang är att generera leads. Ett av de bästa sätten att göra detta är att bli en del av ett evenemang som kommer att locka ditt demografiska mål. Genom att välja rätt händelse kan ditt företag interagera med en grupp potentiella kunder som redan har intresse för vem du är och vad du gör.
  • Problem: Mina kunder engagerar sig inte i min nuvarande marknadsföringstaktik. Engagemanget från evenemang är unikt kraftfullt och ger en ovärderlig möjlighet till positiv personlig interaktion som bygger lojalitet. Eftersom företag kan uppnå den största avkastningen på sina marknadsföringsdollar genom att behålla och växa befintliga kunder är det viktigt att hålla kontakten. Vid evenemang upplever du chansen att sälja kunder till en intern publik genom att introducera dem till produkter och tjänster som de kanske inte känner till – eller kanske inte inser att de kan tillgodose deras behov.
  • Problem: Jag kämpar med att delta eller delta i evenemang. De flesta deltar i evenemang för att nätverka och utbildas. Båda är kraftfulla dragningar på sina egna sätt. Oavsett vilken typ av evenemang du är på, är det viktigt att förmedla kunskap som publiken kommer att värdesätta – och som skiljer ditt företag från varandra. Genom att säkra högkvalitativa högprofilerade högtalare kan du locka en publik. Genom att dela unika insikter som är relevanta för publiken kan du främja ditt rykte som en tanke ledare i branschen och skapa en kritisk koppling mellan ditt varumärke och potentiella köpare.
  • Problem: Jag kämpar för att visa avkastningen på mina händelser. Du är inte ensam – även om händelser har den högsta andelen marknadsföringsbudgetar och 69% av marknadsförarna anser att personliga händelser är effektiva, medger marknadsförare att de inte vet hur man beräknar den verkliga avkastningen på ett evenemang. För att knäcka dessa siffror måste du ansluta dina händelsemått till ditt företag och dina försäljningsmål i förväg.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *