Fortfarande inte helt säker på vad VSCO är? Vi kan hjälpa

Efter en sommar fokuserad helt på VSCO-tjejmeme, är det fortfarande några som fortfarande undrar … “Vad är VSCO?”

VSCO-appen (uttalad vis-ko), tidigare känd som VSCO Cam, är en fotoredigerings- och delningsplattform som använder en “creator-first-filosofi” för att engagera användare med sin egen kreativitet. Appen har förinställningar, som är fotofilter som justerar ljusstyrka, färgbalans och mättnad för att skapa specifika effekter. Användare kan också anpassa dessa förinställningar eller göra sina egna.

Forbes rapporterar att nästan 200 miljoner bilder har publicerats på Instagram med hashtaggen #vscocam, vilket innebär att de redigerades med VSCO istället för Instagram och talade till VSCOs ökande popularitet. Men om du fortfarande undrar “vad är VSCO?”, Låt oss gå in på det.

Vad är VSCO?

Du kan skicka foton till VSCOs eget nätverk, men du kan också använda appen för att redigera foton och skicka dem någon annanstans. VSCO Discover är den sociala sidan av appen; det liknar Instagram men med en mer minimalistisk design och användare kan ladda upp bilder de har redigerat, skapa en profil och följa andra och lägga om bilder från andra konton. Varje inlägg innehåller också vilken förinställning som användes på fotot, så att användare kan replikera de bilder de älskar mest. Med mer än 2 miljoner betalda abonnenter (som får tillgång till fler förinställningar och Discover-utmaningar) och 90 miljoner dollar från investerare, har appen som utvecklats av och namnges efter Visual Supply Company varit en toppnedladdning i App- och Google Play Stores sedan dess debut 2013, enligt Bloomberg.

Vad kan VSCO-appen göra?

VSCO-appen kanske inte har många funktioner i stil med Instagram (du hittar inga berättelser här, folkens), men vad den saknar i mängd gör det för mångsidighet. Här är en sammanfattning av VSCO: s funktioner:

Utfodra

Flödesavsnittet i VSCO liknar andra appar för fotodelning. Användare kan bläddra för att se inlägg från andra som de följer, liksom favoriter och lägga dem om till sina egna profiler. När du klickar på ett inlägg finns detaljer som dess bildtext och vilket förinställt filter som är tillgängligt tillgängliga under bilden, åtföljda av inlägg som har liknande kompositioner eller använder samma förinställning.

Upptäck

VSCO Discover-sidan är där den verkliga magin händer. Samlade samlingar, organiserade efter innehåll som porträtt, naturscener eller efter säsong, används för att visa upp användarskapande och driva interaktion på plattformen. Appen använder fortfarande hashtag-länkmekanikern, men den AI-drivna Discover-funktionen gör det alltför lätt att falla ner i ett kaninhål av en unik estetik. Om du är den typ av person som kan spendera timmar på att titta på humör eller visionstavlor kommer den här funktionen att imponera på dig om och om igen.

Studio

Studio-sidan fungerar som ett förråd för både oredigerat och redigerat innehåll som importeras till appen eller tas med VSCO-kameran. Studion är skild från en användares profil, vilket innebär att den är helt privat, endast för dina ögon, tills ett inlägg publiceras. Inte så säker på att du är nöjd med ett filter eller en inställning? Låt det simma över natten, kom tillbaka och titta på det på morgonen med fräscha ögon. Ditt innehåll går inte någonstans om du inte vill posta omedelbart.

Filter

VSCO: s breda utbud av unika filter är utan tvekan appens största dragning. Med över 200 tillgängliga förinställningar kommer användarna utan tvekan att hitta det bästa filtret för deras bild.

Kan du inte bestämma vilket filter du ska använda? VSCO: s alternativ “För det här fotot” väljer ett filter för dig baserat på detaljerna i din bild. Inte bara det, VSCO hjälper användare genom att placera filter i flera kategorier.

Är din bild ett “porträtt” av en vän? VSCO kommer att visa dig vad de tror är de bästa valen. Har du tagit ditt foto i ”Natur” eller i en ”urban” miljö? Du är bara ett klick från att förbättra din bild avsevärt.

Bortsett från filter låter VSCO: s Studio användare integrera alla möjliga effekter. Lägg till kanter, text eller vinjett. Du kan också justera bildens dimensioner, exponering, kontrast, skärpa och klarhet manuellt. VSCO är förmodligen en av de mest kraftfulla fotoredigeringsapparna som finns tillgängliga för mobiltelefoner idag.

Fånga

Att bo i en kameraikon på Studiosidan gör att kameran i appen låter användare ta foton och videor utan att behöva importera dem till appen. VSCO ger användarna verktygen för att ändra vitbalansen, ISO och att fotografera i RAW-läge för foton av högre kvalitet, liknande det som en verklig kamera skulle göra. Det är värt att notera att de flesta appar i detta styrhus tenderar att endast möjliggöra dessa typer av justeringar retroaktivt, vilket kan minska fotokvaliteten och göra den mer kornig.

Profil

Det är här du kan lägga upp dina foton och videor, samt lägga om foton från andra användare i ditt flöde. Använd den som ett stämningskort, en visionstavla, för att dokumentera resor eller visa din projektportfölj. Oavsett vad du gör på VSCO kan du visa det här.

Profiler är offentliga som standard och du kan inte se vem dina följare är. Gilla och kommentera inlägg är också en funktion VSCO valde att inte anta, för att fokusera på appens kreativa aspekt.

Hur mycket kostar VSCO?

Medan de nakna benen i VSCO-appen är gratis, är ett 19,99 USD årligt medlemskap tillgängligt. Detta medlemskap innehåller mer än 130 förinställningar, filmemulering som Fujifilm och Polaroid, avancerade fotoredigeringsverktyg, videofärgning, bonusinnehåll och veckovisa utmaningar som ger dig kontakt med VSCO-communityn.

Poängen

VSCO är en fotoredigerings- och delningsplattform som prioriterar den kreativa upplevelsen framför att använda gillanden och antalet följare för att driva interaktion. Din VSCO-tid är för dig, och det är också de saker du skapar. Den har en fullständig uppsättning grundläggande funktioner, en medlemsplan som gör dessa funktioner mer intuitiva och plattformen mer interaktiv, och en snygg minimal design som låter dina inlägg tala för sig själva.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *