Google -appar som alla småföretag borde använda

Det finns tusentals gratis eller billiga appar för att hjälpa småföretag att köra effektivt. Men när du rullar genom den till synes oändliga App Store och letar efter de rätta verktygen för att hjälpa dig att öka produktiviteten, förbättra kundupplevelser eller skapa en budget, hur vet du vilka som är bäst?

Dessa fem Google -appar erbjuder utmärkt affärshantering för att hjälpa dig att gå i rätt riktning.

Google My Business

Om du behöver ett bättre sätt att svara på kundfeedback, klagomål eller beröm, kolla in appen Google My Business. Denna lilla juvel gör allt: den styr hur ditt företag ser ut på Google Sök och Google Maps, granskar och svarar på kundfeedback och förfrågningar via omedelbara varningar och delar ditt telefonnummer, öppettider, adress och speciella foton precis som en tegelsten -och murbruk. Du kan till och med uppdatera timmar för speciella evenemang eller försäljning.

Detta är en kostnadsfri företagsinformation som hjälper dig att fokusera på kundupplevelsen, men det ger också snabb statistik som hjälper dig att lära dig mer om var potentiella kunder hittar dig, hur många som klickar sig vidare till dina sväng-för-svänganvisningar och håller dig kvar toppen av tittartrender. Allt detta från din smartphone, surfplatta eller skrivbord. Varje småföretagare behöver denna app för att förenkla deras kundengagemangsbelastning.

Google Kalkylark

Småföretagare är några av de mest trafikerade människorna på planeten eftersom de tenderar att bära mer än en hatt. Det kan vara svårt att hitta tid att sätta sig ner och uppdatera dina datakalkylark – ett måste för alla framgångsrika företag. Google Sheets gör det inte bara enkelt, det är också gratis.

En av de coolaste funktionerna i den här appen är autosparfunktionen som automatiskt sparar varje tangenttryckning medan du skriver. Om du avbryts av en kund med ett utmanande problem eller om en viktig klient går förbi utan förvarning kan du gå bort från ditt arbete utan att behöva oroa dig för att dina data försvinner när du är borta från ditt skrivbord. Tidsbesparande funktioner som mallar för budgetar och scheman, inbyggda formler och villkorlig formatering och färgglada diagram gör det enkelt att organisera den viktiga informationen du behöver för att hålla koll på din ekonomi, lager och försäljningssiffror.

Google Kalender

En annan anmärkningsvärd sak med den här appen är att när det ser ut som att motstridiga scheman förhindrar ett tidigt möte, kommer Kalender att söka efter schemalagda möten för att se om någon av dem kan bokas om så att alla viktiga anställda kan delta. Här är 14 andra knep för att få ut det mesta av Google Kalender.

För närvarande endast tillgänglig för Android (men leta efter en iPhone -version snart!), Den här appen fungerar bäst för företag som redan använder Google Kalender. Även om du förmodligen redan är bekant med den här gratisappen, kanske du inte har använt alla fantastiska funktioner som den erbjuder, till exempel att skapa en ny händelse direkt från Googles sökfält, arbeta med den offline och få appen att skicka e -post till din dagliga dagordning för dig som om det är din egen personliga assistent.

Google Drive

Google Drive är som en onlineversion av de metallarkiv som är standardarmaturer i de flesta kontor. Denna gratisapp är ett säkert och bekvämt sätt att lagra dina filer – dokument, foton och videor – och ge enkel åtkomst från vilken enhet som helst i världen när som helst.
Dessutom kan du söka efter filnamn eller innehåll, bjuda in andra att se eller kommentera filer och enkelt dela viktiga dokument med kollegor och anställda. Den mest unika funktionen kan vara den som låter dig använda en mobil eller stationär kamera som skanner för att ladda upp pappersdokument. Hur coolt är inte det?

Google Everypost

Google Everypost hjälper dig att hantera dina flerkanaliga sociala mediekampanjer när det passar dig bäst. Skapa och skapa innehåll när du har tid och schemalägg sedan dina inlägg för de dagar och tider då din publik är mest sannolikt att vara online. Även om grundversionen är gratis, kan du förstärka din räckvidd med premiumfunktioner för mindre än $ 10 i månaden. Du får obegränsade inlägg och kan anpassa dina marknadsföringskampanjer genom att välja dina egna Tumblr -bloggar, cirklar på Google+ och Pinterest -tavlor.

Du behöver inte formatera om dina bilder eftersom den här appen gör det enkelt att lägga upp nästan allt – ljud, grafik och text. När du försöker hålla ditt lilla företag några steg före konkurrenterna utan att bryta budgeten, vill du dra nytta av alla gratis eller nästan gratis Google -verktyg som finns tillgängliga.

Glöm inte din webbhotellstjänst. För mindre än $ 10 i månaden erbjuder Bluehost servicepaket speciellt utformade för småföretagare. Kolla in våra produktwebbsidor och tryck sedan på kontaktsidan för att begära en personlig offert.

Använd Googles sökning inuti dokument och presentationer

Öppna forskningsverktyget i Google Dokument (Verktyg -menyn> Forskning) och hitta alla möjliga vetenskapliga artiklar på Google.

Du kan också söka efter citat, bilder, tabeller eller bara söka på webben. Om du kan klicka på ett resultat får du ofta möjlighet att dra resultatet direkt i ditt papper eller citera det.

Använd enskilda mobilappar för Dokument, Kalkylark och Presentationer

Med mobilapparna för Dokument, Kalkylark och Presentationer kan du arbeta i realtid med dina medarbetare på din Android- eller iOS -enhet.

Dessa appar gör det också lättare att hitta en specifik typ av dokument som lagras i ditt moln och låter dig skapa (och ibland redigera) dokument även om du inte är online.

Skicka e -post från olika e -postadresser

Det finns tillfällen när du vill skicka e -post från en annan adress, till exempel när du delar en företagsadress eller använder en personlig e -postadress, eller när assistenter svarar på sin chefs e -post.

Du kan konfigurera Gmail för att skicka meddelanden och svar från alternativa konton. Gå till Inställningar (klicka på kugghjulet uppe till höger)> Konton> Lägg till en annan e -postadress du äger.

Få snällare och mildare popup-meddelanden

Om du gillar popup-aviseringar men inte gillar hur de oförskämt avbryter vad du än gör, prova “Gentle Notifications”.

Istället för en popup kommer titeln på fönstret eller fliken i Google Kalender att blinka i bakgrunden och datorn ger ett trevligare ljud.

Från din kalender går du till Inställningar (klicka på kugghjulet uppe till höger)> Labs> Aktivera varsamma aviseringar.

Pro -tips: det finns en massa andra coola funktioner i Labs -inställningen, som att automatiskt avböja inbjudningar när du är upptagen, kalenderalternativ för dag/natt, skicka bilagor med mötesinbjudningar och mer.

Använd det här tricket för att komma åt dina filer offline

Google Drive -appen Google

Om du ofta befinner dig på platser där internetåtkomsten är osäker (flygplatser, tåget) och du använder webbläsaren Chrome, använd det här tricket för att behålla åtkomsten till dina molndokument.

Logga in på drive.google.com från Chrome innan du kopplar från kontorsnätverket.

Dina filer kommer att kunna visas offline, liksom e -post. Du kan redigera offline (eller skriva ett e -postmeddelande) och dina ändringar sparas och synkroniseras (eller e -postmeddelandet skickas) när din internetanslutning kommer tillbaka.

Om du inte använder Chrome kan du också använda
Google Drive
app för att visa och redigera Drive -dokument offline.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *