Hur de 16 lagen staplar upp inför ICC T20-VM för män

Från spelets internationella tungviktare till utmanarna som går in i första omgången kommer det kommande ICC T20-världsmästerskapet för män säkert att upphetsa.

2021-upplagan av T20-världsmästerskapen för män kommer att vara värd för UAE och Oman, och flytta bort från sin ursprungliga destination – Indien. Turneringen startar den 17 oktober och avslutas nästa månad den 14 november.

När förväntan byggs upp innan den första bollen bollas, tittar vi på hur de 16 som har kvalificerat sig – åtta för första omgången och åtta rakt igenom Super 12-scenen – staplar upp före T20-turneringen.

FÖRSTA OMGÅNGEN

Sri Lanka

Utanför de åtta topparna i T20I-teamrankingen för män vid slutdatumet har Sri Lanka en knepig turneringsväg, som går in i första omgången och behöver en topp två-finish i sin grupp för att komma in i Super 12-fasen. Trots att ha gått ner 3-0 i deras senaste bortaserie till England, har Kusal Pereras män visat glimt av kvalitet i lappar och kommer att få chansen att ställa in en hemmaserie mot Indien i juli.

Bangladesh

Med två ODI Super League-segrar mot Sri Lanka och ökningen av en återkommande Shakib Al Hasan kommer Bangladesh att vara tyst övertygad om en stark T20-VM-skärm trots att han kom in i första omgången. Laget kämpade i ett 0-3-T20I-nederlag mot Nya Zeeland tidigare på året, även om den 21-årige Mohammad Naim visade löfte högst upp i ordningen i ett elddop och deras bowlingattack borde njuta av de vänligare förhållandena vid världskuppen. En resa till Zimbabwe är inskriven för sidan i juli, med tre T20I i slutet av sin turné en bra chans för spelare att lägga upp handen för turneringen.

Irland

En blandning av guldålderstöd och unga talanger, kvalificerade sig Irland för årets turnering genom att toppa sin grupp i Global Qualifier på nettokörningshastighet, även efter att ha tappat matcher till Kanada och Förenade Arabemiraten. Senast spelade en T20I tillbaka i mars 2020 – en serie med tre matcher som de förlorade 2-1 – Andy Balbirnies män kommer att vara värd för Sydafrika och Zimbabwe för tre T20I vardera i inledningen till turneringen.

ting värd UAE i slutspelet för att komma in i turneringens första omgång, Nederländerna fortsatte att vinna kvalet 2019 och kommer förmodligen att vara den starkaste Associate-dräkten i oktober. Kämpar på ODI World Cup Super League-fronten med två segrar från tre mot Irland och en turné till Sydafrika i september, Ryan Campbells män kommer att jonglera med båda vitbollformaten. Förvänta dig att de inte lämnar sten kvar i sin förberedelse, fortsätter att experimentera och bygga lagdjup med en stor grupp spelare.

Skottland

När vi kom tillbaka från en fjärde plats i grupp A i den globala kvalificeringen nådde Skottland T20-världscupen på det hårda sättet och vann en play-off-match mot UAE i Dubai. Skotten har hållit sig fast vid en kärngrupp av ständigt presenter, med ICC Associate Player of the Decade Kyle Coetzer som sannolikt kommer att leda ut en sida med den kollektiva upplevelsen av över 400 T20I. Inventarierna har varit få och långt ifrån för laget under pandemin, även om de slutade en väntan på över 500 dagar utan en match och delade en ODI-serie med två matcher med Nederländerna 1-1 tillbaka i maj.

Namibia

Efter att ha uppnått ODI-status tidigare 2019 tog Namibia av ett nästan perfekt år genom att slå Oman i slutspelet i Qualifier för att boka sin biljett till den kommande turneringen. Kapten Gerhard Erasmus är en av de klassiskaste spelarna i Associate-spelet och leder en av de starkaste kläderna som nationen någonsin har sammanställt. Med individuell talang under hela sitt spelande elva är Namibia verkligen mörka hästar som går vidare till huvudgruppsspelet.

oman

En uppenbarelse vid ICC T20-världsmästerskapen 2016, Oman hade två bitar av körsbäret i Playoff-scenen för att kvalificera sig till årets turnering och slog Hong Kong efter att ha fallit till Namibia vid sitt första försök. Khawar Ali och Jatinder Singh kommer att se ut att brinna på toppen, medan Aqib Ilyas ‘mer uppmätta tillvägagångssätt borde föra laget genom mellanöversikterna. Khawars bensnurr kommer att utnyttjas av kapten Zeeshan Maqsood, som har pacemen Mohammad Nadeem, Fayyaz Butt och yorker-specialisten Bilal Khan till sitt förfogande.

Papua Nya Guinea

Laget kärleksfullt känt som Barramundis hoppade till toppen av en stark grupp A och var det första laget som bokade sin VM-plats vid kvalet 2019. Det var till stor del tack vare deras öppningspar av kapten Assad Vala och Tony Ura, som i genomsnitt 46,66 för första gången till en löptakt på 8,34. En mångsidig outfit med bollen, Vala har en uppsjö av alternativ till sitt förfogande, och kan använda sju eller åtta bowlers i en given match.

SUPER Åtta KVALIFIKATIONER

Indien

Ursprungligen tänkt att vara värd för turneringen, måste det nu göras en förändring av strategin för Virat Kohli och hans team inför utställningshändelsen i Förenade Arabemiraten. För närvarande nummer två på rankningen, Indien är väl staplade när det gäller djup i alla sina avdelningar före spelet. Deras spelare kommer att ha lite T20-matchövning inför turneringen, med IPL som avslutas dagar före starten av världscupen i Förenade Arabemiraten. Formmässigt slog de England senast 3-2 i en T20I-serie med fem matcher i sina hemmaförhållanden i Ahmedabad. Deras bästa prestation hittills förblir den inledande utgåvan av turneringen 2007, där de utsågs till mästare.

Västindien

De två gånger försvarande mästarna kommer att utgöra ett stort hot mot varje opposition med en fruktansvärd laguppställning och en uppsjö av allroundspelare i världsklass. Mästare 2012 och 2016, karibiska dräkten är för närvarande inblandade i en spännande T20-serie mot Sydafrika i sina hemförhållanden. Serien är lika med 1-1 med tre matcher kvar. De kommer också att spela två högprofilerade serier mot Australien och Pakistan innan turneringen startar.

England

Efter sin seger i ICC: s världscup för män i cricket 2019 kommer England att se tillbaka på den framgången i T20-VM 2021 med samma grupp kärnspelare. Eoin Morgans män var i olycksbådande form i den nyligen avslutade T20I-serien mot Sri Lanka, och slutförde en 3-0 clean sweep. Englands största ögonblick i turneringen kom 2010 när de utsågs till mästare i Karibien.

Australien

Australierna hoppas kunna avsluta sin torka i herrturneringen efter att ha misslyckats med att vinna en enda upplaga hittills. Aaron Finchs män spelade senast en T20I-serie mot Nya Zeeland och förlorade 3-2. De kommer snart att ha kommande uppdrag mot Västindien och Bangladesh, där de siktar på att finjustera sitt spel före turneringen.

Nya Zeeland

Kiwierna kommer att ha sitt förtroende skyhögt, har nyligen smakat ära som de första mästarna i ICC: s testmästerskap. Efter att ha segrat segern ska de nu sikta på att göra det till två ICC-turneringssegrar i rad vid T20-VM. Den Kane Williamson-ledda sidan spelade senast en T20I-serie mot Australien och vann den 3-2. De nådde semifinalerna 2007 och 2016, vilket förblir deras bästa resultat i turneringen.

Sydafrika

Proteaserna genomgår en övergångsperiod i alla former av spelet. Temba Bavumas män försöker fortfarande räkna ut sin bästa kombination på väg in i turneringen och de kommer att ha några fler matcher kvar för att få saker rätt. Sydafrika är för närvarande inblandat i en T20I-serie med fem matcher mot Västindien, som är jämn till 1-1. De nådde semifinalerna 2009 och 2014.

Pakistan

Babar Azams män kommer på väg in i turneringen, tyst övertygade om att smaka ära. Männen i grönt har några farliga kampanjer i sina led, inklusive skepparen, som är en av de bästa i branschen. De spelade senast en serie mot Zimbabwe och vann den 2-1. De har också ett bortuppdrag mot England. De vann turneringen 2009.

Afghanistan

Afghanistan kommer att lita på sitt batteri av spinnare och några farliga hitters för att göra en allvarlig inverkan i turneringen. De vitkalkade nyligen Zimbabwe 3-0 i en T20I-serie och hade goda chanser i UAE, där förhållandena kommer att vara till hjälp. De har inte lyckats kvalificera sig ur gruppspelet hittills i T20-VM, men hoppas på en vändning i den kommande upplagan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *