Hur tjäna pengar på tiktok

Med nästan 100 miljoner månatliga aktiva användare och två miljarder nedladdningar globalt är det en underdrift att säga att Tiktok har upplevt en meteorisk ökning sedan dess globala release år 2018. Dess popularitet har noterats på högsta nivå av regering, med president Trump hotar för förbudet Plattformen i USA på grund av vad Trumps advokater citerade som nationella säkerhetshänsyn.

Eftersom mer uppmärksamhet är inriktad på plattformen är det naturligt att undra – kan innehållsskapare tjäna pengar på tiktok? Om du växer en TIKTOK efter och nyfiken på att tjäna pengar på publiken, här är vad du behöver veta.

Varför tjäna pengar på TIKTOK blir lättare

Ponetering av din tiktok var inte alltid normen. I de tidiga dagarna av TIKTOK fanns det få märkesvaror. När ett ökande antal varumärken har gått in i utrymmet blir försäljningsmöjligheter för sponsrat innehåll på den sociala plattformen lättare för skaparna.

Det gör det också lättare för tittarna att tjäna pengar på publiken utan hjälp av varumärkespartnerskap. Med TIKTOKs integration med Teespring, tillkännagavs i slutet av augusti 2020, kan skapare nu sälja varor direkt till sina fans.

Eftersom TIKTOKs popularitet fortsätter att etablera sig, flockar fler märken till appen, med dem möjligheter att göra några seriösa pengar för skapare som kan etablera TikTok-anläggningar.

Hur man tjänar till din TIKTOK

Ponetering av din TIKTOK är ett av de nyaste sätten att tjäna pengar på nätet. Här är några av dina alternativ.

Ljudsponsor

TIKTOK är en plattform som betonar ljud, med låtar och ljudklipp som ofta går viral på plattformen – ta Lil Nas X’s Billboard 100 Hit “Old Town Road” som ett utmärkt exempel.

Konstnärer som försöker replikera Lil Nas Xs väg till framgång har börjat betala TIKTOK-influenser för att inkludera deras ljud i inlägg. Creator Skylar Krupa, som lägger fram videor av sina morföräldrar, har använt den här metoden för att tjäna pengar på sin växande publik. Han tar ut en hastighet på $ 25 per 25 000 anhängare.

Det finns inget formellt sätt att ordna ljudsponsor, så tonåringar som vill tjäna pengar på det här sättet, eller till och med morföräldrar från exemplet ovan, måste nå ut till konstnärer direkt eller genom konstnärsledningsgrupper.

Produktförsäljning

Skapare som vill tjäna pengar på deras publik direkt, utan att förlita sig på ett varumärkes reklamdollar, kan vända sig till att sälja varor och produkter till deras publik. TIKTOKs partnerskap med Teespring betyder att skapare kan sälja varor direkt i appen. Integrationen tillåter TIKTOK-skapare att anpassa en design från 180 olika produkter.

För att testa integrationen, tiktok och teeSpring lanserades med en första kohort på 7 000 skapare i september 2020. De förväntas meddela hur ytterligare skapare kan börja använda integrationen.

Skapare kan också lägga till länkar i sin bio till en personlig webbplats eller alternativ merchandise-plattform där fans kan köpa produkter. Till exempel har TIKTOK-användare, @thedottist, en spårbar länk för att köpa sitt konstverk direkt inbäddad i hennes bio.

Främja ett företag eller ett varumärke

Ljudsponsorerna är inte det enda sättet att tjäna pengar med märkesinnehåll på TIKTOK. Skapare kan också utnyttja sina videoklipp för att hjälpa varumärken eller företag att lansera och marknadsföra produkter.

Ett av de tidiga exemplen på influencermarknadsföring på TIKTOK var mucinex, kall och influensa medicin. Mucinex arbetade med skapare för att främja sina produkter under kyl- och influensasäsongen. Det varumärke lanserade en utmaning som heter #beatthezombiefunk och tiktok influencers, som Brother-Sister Duo Ourfire, att delta.

Skapare som vill komma igång med varumärkessponsor och har inte representation kan nå ut till varumärken och företag själva eller hitta möjligheter genom TIKTOKs officiella Creator Marketplace.

Få betalt av tiktok

Tiktok vill hjälpa sina största skapare att lyckas och tjäna pengar enbart genom plattformen. I strävan efter den här ambitionen lanserades en 200 miljoner dollar skapare fond, med förhoppningar att växa till 1 miljarder dollar år 2023. Genom detta program kommer Tiktok att betala skapare direkt för att göra videor.

Tiktok har varit vag om hur mycket skapare kan tjäna och hur många skapare kommer att få finansiering, inklusive information om det minsta antalet anhängare som behövs för att kvalificera sig. Vissa TIKTOK-experter har sagt att du behöver minst 10 000 anhängare och 10 000 visningar på din profil inom de senaste 30 dagarna, men det har inte bekräftats av plattformen.

Skapslarna kan gälla genom sin TIKTOK-profil. I avsnittet Meddelanden av dina meddelanden får du en inbjudan att ansöka direkt från TIKTOK om du uppfyller deras minimikrav.

Konvertera gåvor till diamanter

Ett populärt sätt att tjäna pengar på Tiktok är för skapare att vara värd för levande strömmar där deras fans skickar dem gåvor, köpt med virtuella mynt som köps inom plattformen. Skapare kan sedan konvertera dessa gåvor till “Diamonds” (TIKTOKs virtuella krediter) som kan betalas ut.

För att köpa mynt måste fans vara minst 18 år gamla.

Skapare som är 18 år eller över kan ta ut diamanter för ett kontantvärde som bestäms av TIKTOK när som helst. Betalning sker till ett PayPal-konto av Skaparens val. Tiktok ställer dagliga gränser för uttag, som visas under din uttagsprocess.

Hur mycket pengar kan du tjäna på tiktok

Mängden pengar du kan tjäna på TIKTOK varierar, men precis som någon social media-plattform, om ditt innehåll går viralt kan det vara lukrativt. Det finns inga tredje parts källor än som objektivt har kvantifierat hur mycket pengar tiktok skapare gör.

Även populära skapare, som Ryan Shakes, som har varit väldigt framgångsrik, släpper inte ut sina intäkter. Istället kan vi uppskatta hur mycket pengar du kan göra på TIKTOK genom att sticka ihop anekdotiska bevis.

Till exempel uppskattade Londonbaserade ekonomer Tom Hartmann i en medium artikel som Tiktok-skapare med 100 000 anhängare tjänar cirka $ 500 till $ 2000 för sponsrade videor. Att göra matematiken, det kan innebära att TOP TIKTOK-skapare gör någonstans mellan $ 50.000 och $ 150.000 för sponsrade inlägg.

Ett annat sätt att uppskatta intäkterna är genom att granska siffror som släpptes av marknadsföringsbyråer. Talentx Entertainment, en influencerbyrå, uppskattar att de tar ut varumärken mellan $ 0,01 till $ 0,02 per videovy på TIKTOK.

Då finns Tiktoks Creators fond – som de hoppas kommer att uppmuntra skapare att göra innehåll på heltid via plattformen. Det har inte släppt någon information om vad en heltidsinkomst kan se ut, men tanken är att det skulle vara väsentligt nog att skaparna inte behöver arbeta andra jobb.

Tjäna pengar på TIKTOK vs Instagram och YouTube

YouTube betalar skapare en summa baserad på reklamdollar som görs av plattformen från Skapetagens videor. Tiktok har emellertid inte en specifik ekvation för hur skapare betalas, vilket gör det mer som Instagram. TIKTOK och Instagram tillåter skapare att få betalt av varumärken för att skapa sponsrat innehåll.

För vissa skapare kan det här skapa ett hinder för att få betalt – du måste upprätta ett förhållande med varumärken och övertyga dem om ditt innehåll är värt sina pengar. Om du behöver tjäna pengar, kan processen att tjäna pengar på att följa med en publik och anslutning med varumärken ta för lång tid för dig.

Andra skapare anser att denna strategi öppnar dörrar, eftersom det tillåter dem att så småningom maximera intäkterna med alla företag som är intresserade.

Med TIKTOK som en sidobrunn

Tiktok blir populär och kommer att fortsätta att ha mer lukrativa monetiseringsmöjligheter som appen utvecklas. Om du är villig att sätta i arbetet för att bygga upp din publik kan du sluta skörda ekonomiska belöningar.

Denna plattform kan vara bäst för kreativa människor som vill tjäna pengar på sociala medier utan att investera tid och högt produktionsvärdet som plattformar, som YouTube och Instagram, vanligtvis kräver. Som sagt, för att lyckas med Tiktok behöver du en solid förståelse för plattformens nyanser och dess kultur, som också kan vara en stor tidsinvestering.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *