Långfredagen 2021: Datum, betydelse och allt du behöver veta

Långfredagen 2021: Långfredagen är en betydande festival som firas av kristna över hela världen med stor ödmjukhet och vördnad. Dagen kommer ihåg när Guds Son korsfästes och begravdes. Enligt kristen tro korsfästes Jesus på långfredagen och steg upp igen tre dagar senare – vilket markeras som påsk.

Det observeras under Stilla veckan som en del av Paschal Triduum på fredagen före påsksöndagen och kan sammanfalla med den judiska iakttagandet av påsk. Långfredag ​​är också känd som Holy Friday, Great Friday, Black Friday eller Easter Friday.

Ordet ” bra ” på långfredagen står för fromma eller heliga. Men i många delar av världen är långfredagen en deklarerad helgdag. När är långfredagen i år?

Långfredagen 2021: Datum

Enligt den gregorianska kalendern varierar datumet från ett år till ett annat. I år kommer långfredagen att observeras den 2 april 2021, medan påsksöndagen faller på söndagen den 4 april 2021. Kärnan i långfredagen ligger i det godas seger över ondskan.

Långfredagen 2021: Vad gör folk den här dagen?

Den här dagen spikades Jesus Kristus vid korset och hölls fast vid korset. Således bär kristna den här dagen kläder i svart färg för att visa sin sorg och sorgliga känslor.

Men det vanliga mellan dem alla är att de alla involverar böner. Vissa människor observerar en fasta eller avstår från att äta denna dag. Det hålls en mässa i kyrkan och många gör det till en punkt att be exakt klockan 15:00, eftersom det sägs att Jesus dog vid denna tidpunkt denna dag.

Långfredagen 2021: Symbol

Krucifixet eller korset är en av de viktigaste symbolerna på långfredagen som representerar hur Jesus dog. Bortsett från det inkluderar andra symboler för långfredagen svart tyg som används för att täcka korset, målningar och statyer för att beteckna sorg.

Hur observerades långfredag ​​i Jerusalem?

I Jerusalem följer kristna i Jesu fotspår och går samma väg som leder till platsen för korsfästelsen. Många som deltar försöker rituellt bära samma vikt som Jesus gjorde genom att bära kors på ryggen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *