Ny Instagram -uppdatering: 30 Instagram -funktioner du kanske inte vet om!

Instagram förändras ständigt, lägger till nya funktioner, byter upp deras algoritm och håller bara oss på tå! Eftersom det är ständiga förändringar som håller koll på alla de nya Instagram -uppdateringarna kan vara skrämmande, så jag har sammanställt en lista med 24 nya Instagram -funktioner som du kanske inte känner till och hur du använder dem!

Tänk på att Instagram är ökänt för att rulla ut (och ibland ta bort!) Deras funktioner slumpmässigt och utan någon förutsägbar ordning, så om du inte har någon av de funktioner jag har listat, var tålmodig – de kommer din väg!

Edit: (psst! Den här bloggen uppdateras ständigt med nya Instagram -uppdateringar som har implementerats sedan det ursprungliga inlägget.)

Följande kategorier och filtreringsalternativ

Denna nya Instagram -uppdatering gör det lättare att hantera dina följare och hålla reda på vem du interagerar mest och minst med! Om du navigerar till listan över personer du följer kommer du nu att märka några nya tillägg.

  • Två olika kategorier: “Least Interacted With” och “Most Showed in Feed”
  • En liten tvåvägs pilikon som låter dig sortera följande efter “Tidigast följt” och “Senast följt”

För dem som vill interagera mer med människorna de följer, hjälper dessa verktyg dig avsevärt att avgöra vem som är värd att umgås med. Till exempel skulle de personer du har haft minst kontakt med uppskatta några gillningar och kommentarer, och det skulle öka chansen att ditt innehåll visas i deras flöde!

Dolda gillar

Du kanske har hört nyheterna, eller den här ändringen kan redan ha hänt ditt konto, men Instagram testar att ta bort mängden likes dina inlägg får!

Den här ändringen är synlig för alla besökare i ditt flöde, men du personligen kommer fortfarande att kunna se liknande antal när du kontrollerar dina inlägg.

Instagram har uttalat att denna förändring är att hjälpa till med den allmänna mentala hälsan hos sina användare genom att ta bort vikten av fåfänga -mätvärden.

Jag har skrivit ett fullständigt blogginlägg om denna förändring och hur det kan påverka dig och ditt företag.

Alex Tooby

Ny Instagram -uppdatering: 30 Instagram -funktioner du kanske inte vet om!
Instagram förändras ständigt, lägger till nya funktioner, byter algoritm och håller oss bara på tå! Eftersom det är ständiga förändringar som håller koll på alla de nya Instagram -uppdateringarna kan vara skrämmande, så jag har sammanställt en lista med 24 nya Instagram -funktioner som du kanske inte känner till och hur du använder dem!

Tänk på att Instagram är ökänt för att rulla ut (och ibland ta bort!) Deras funktioner slumpmässigt och utan någon förutsägbar ordning, så om du inte har någon av de funktioner jag har listat, var tålmodig – de kommer din väg!

Edit: (psst! Den här bloggen uppdateras ständigt med nya Instagram -uppdateringar som har implementerats sedan det ursprungliga inlägget.)

Vill du se videoversionen av den här självstudien? Kolla in min YouTube -video!

Följande kategorier och filtreringsalternativ
Denna nya Instagram -uppdatering gör det lättare att hantera dina följare och hålla reda på vem du interagerar mest och minst med! Om du navigerar till listan över personer du följer kommer du nu att märka några nya tillägg

Pilpennan i Instagram -berättelser

Ett av de bästa sätten att få användare att vidta åtgärder i dina berättelser är att dra pilar till intressanta områden. Om du till exempel ritar en pil som pekar upp från botten av skärmen uppmuntrar användarna att svepa uppåt och rita en pil som pekar på din profilbild kan uppmuntra dem att besöka ditt flöde. Med många strategiska användningsområden beslutade Instagram att lägga till en officiell “pilpenna” till dina Instagram Stories -ritverktyg, vilket gör det enkelt att få den perfekta pekaren!

Hur:

helt enkelt öppna din instagram stories kamera (genom att svepa direkt från ditt hemflöde). Ta en bild, video eller ladda upp en bild och tryck sedan på pennverktyget längst upp till höger. Härifrån ser du ett nytt tillägg som ser ut som en liten pil. Klicka på det och dra sedan en linje – du märker att Instagram automatiskt lägger till en pil i slutet av en rad.

Åldersbegränsningar

Nu kan Instagram ställa in en åldersbegränsning för sina konton. Jag har inte sett många människor implementera denna nya Instagram -uppdatering så långt som vanligt att du inte vill begränsa mängden människor som kan komma åt din sida. Men de som publicerar innehåll som inte är lämpligt för specifika åldrar kan använda den här funktionen. (Innehåll som inte är lämpligt för all publik blockeras dock sannolikt redan av Instagram …)

Hur:

för att lägga till den här inställningen till ditt konto, gå till din profil, klicka på hamburgerikonen längst upp till höger, välj “inställningar”, “företag” och sedan “lägsta ålder”. Härifrån kan du ange en standardålder som människor måste vara för att få åtkomst till ditt konto, eller så kan du ange åldrar baserat på plats.

Skaparkonto

Instagram har lagt till ett tredje profilalternativ till sin nuvarande flotta. Du kan nu välja mellan Personal, Business & Creator. Den stora skillnaden? Tja .. inte mycket. Skaparkontot är inriktat på innehållsskapare och ger dem en liten fördel på deras kontotillväxt genom att inkludera en ny insiktsfunktion:

Som du kan se här kommer skaparkonton att kunna spåra deras dagliga följare vinst och förlust. Förutom det är funktionerna ganska lika ett företagskonto.

Vill du veta de fullständiga insatserna? Klicka här för att läsa mitt Instagram Creator -konto – Är det värt att byta? blogginlägg.

Mörkt läge

Om du vaknade idag med en helt mörk Instagram – du är en del av deras senaste betatest! Användare med operativsystem iOS 13 och Android 10 kommer att uppleva en mörkare version av vår mest älskade app för sociala medier.

Instagram e -postkontroll

Har du någonsin fått ett e -postmeddelande från Instagram som berättar att du har kvalificerat dig för verifiering, ditt lösenord har ändrats eller måste du snabbt klicka på den här länken för att spara ditt konto från att raderas? Jag tror att vi alla har någon gång, och vissa har tyvärr klickat på länken i dessa e -postmeddelanden och bara några ögonblick senare märker de att deras konton har hackats

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *