Populära Facebook -uppdateringar du inte får missa (augusti 2021 -upplagan)

Admin Tanveer Ahmad
02 | 08 | 2021

Vi har officiellt gjort det under större delen av sommarmånaderna 2021 och vi har en lång lista med imponerande Facebook -uppdateringar.

Den här månaden såg vi stora utvecklingsfunktioner som annonser på fliken Instagram Shop och Horizon Workrooms för förbättrat samarbete.

Det finns också inspirationsfokuserade funktioner som rullar ut, som Facebooks kampanjidégenerator och Instagrams idéupptäckningsverktyg.

Vi har också fått uppdateringar om planer för Facebooks framtid och förändringar i hur annonsörer kan nå en ungdomligare publik.

Det finns mycket att täcka och massor av Facebook -uppdateringar i augusti 2021, så låt oss ta en titt på var och en.

Nya annonser på Instagrams flik Shop


Den här månaden lanserade Facebooks team nya annonser på Instagrams flik Shop globalt.

Annonserna visas som brickor på Instagram Shop -flikens hemsida, där användare kan klicka för att se en produktinformationssida. Detta kommer att visa dem mer om objektet, inklusive ytterligare bilder och information. Kunder kan också titta på andra produkter från märket på den här fliken.

hans är en extremt butiksfokuserad utveckling, där användare kan spara objekt som de gillar på sin önskelista som i sin tur kan delas med vänner. Det är en av Instagrams mest aggressivt säljfokuserade funktioner hittills, och det är ett bra annonsformat som e-handelsföretag starkt bör överväga att testa.

Om du inte har dessa annonser ännu rullar de fortfarande ut till annonsörer, så ha tålamod; du kommer sannolikt att ha dem under de kommande månaderna om du annonserar i länder där fliken Butik är tillgänglig för användare.

Nya Horizon -arbetsrum för Oculus -användare

Att arbeta hemifrån har sina fördelar och nackdelar, och fler arbetare än någonsin fick reda på det på egen hand förra året. Facebook har utvecklat en ny funktion för Oculus -användare att erbjuda en ny typ av lösning.

Med Facebooks Horizon Workrooms for Oculus kan kollegor arbeta tillsammans i betaversionen av en virtual reality -värld. Lag kan brainstorma genom ett whiteboard -möte, höra från ditt team eller ha ytterligare konversationer.

Även om Facebooks team förmodligen älskar det och det här är en cool funktion, vill vi erkänna att det inte kommer att vara en spelväxlare eftersom de flesta företag inte har Oculus -teknik för sig själva och anställda, och Zoom fungerar perfekt. Ändå är det en bra idé om vad som kan hända via Facebooks Oculus -plattform i framtiden, vilket är ganska coolt. Du kan se mer om hur det fungerar här.

Bli inspirerad av andra företag på Instagram

När människor försöker implementera en ny strategi för sociala medier har jag upptäckt att de förstår strategin i teorin men är helt förvirrade över hur de ska implementera den. De förstår inte exakt vad de ska posta och vad deras publik kommer att vilja se

Instagram har ett nytt verktyg för att hjälpa till med det. I deras relativt nya Professional Dashboard finns det ett nytt avsnitt “Håll dig informerad” som gör det möjligt för skaparna att “Se hur andra företag ansluter sig till människor” genom en guide.

Behöver du mer hjälp med att skapa kampanjidéer på Facebook och Instagram? Facebooks nya Campaign Ideas Generator är ett nytt nytt verktyg som kan ge dig mer inspiration med ytterligare resurser och till och med färdiga tillgångar som är skräddarsydda för små företags behov.

Allt du behöver göra är att välja din företagstyp och verktyget kommer att ge kampanjidéer, värdefull branschinsikt och tips för hur du ska lyckas. De har till och med semester- och säsongsspecifikt innehåll för att hjälpa dig vidare.

Facebook Campaign Ideas Generator lanseras

Här är ett exempel på hur det ser ut. Jag säger att jag är ett bilföretag som letar efter idéer när som helst på året, och jag får det här:

Det finns idéer för att använda utlottningar, skapa anpassade målgrupper och fokusera på Messenger -annonser, tillsammans med data om hur människor interagerar med bilföretag på Facebook och resurser för att genomföra kampanjerna väl.

Varumärken och strateger kan dra nytta av det här verktyget för lite extra inspiration, eftersom du aldrig vet vad du kan lära dig som kan hjälpa dig att skapa en ny kampanj som du kanske inte har tänkt på annars. Det är gratis och tillgängligt här.

Ändringar i hur annonsörer kan ansluta till ung publik
Även om säkerhet för alla användare alltid har varit ett problem på Facebook, har det varit ett stort bekymmer för användare under 18 år.

Om några veckor kommer annonsörer bara att kunna rikta annonser till dem under 18 år baserat på ålder, kön och plats. Användare under 18 år kommer inte att kunna riktas in baserat på intressen eller deras aktivitet på andra appar och webbplatser som tidigare var tillgängliga. Detta gäller för annonser som visas på Facebook, Instagram och Messenger.

Detta är en massiv förändring, särskilt efter de redan stora förändringarna från iOS14.5-omvälvningen. Det kommer att bli mycket svårare att rikta in sig på dessa användare, och varumärken kan inte nå dem med dessa inriktningsalternativ förrän de är 18.

Som ett resultat: Varumärken som är inriktade på ungdomar, notera denna förändring och håll ett noggrant öga på dina kampanjer eftersom detta händer snart.

Slutgiltiga tankar

Facebook och Instagram har haft en exceptionellt hektisk månad, vilket ger annonsörer och varumärken mycket att planera för. Vissa av de nya funktionerna kan ha betydande effekter på våra kampanjer (som de nya annonsplaceringarna) medan andra erbjuder nya sätt att utföra det arbete vi redan har fokuserat på.

Toppledare från plattformen har konsekvent förstärkt att fler ansträngningar görs för att öka personaliseringen och användarnas integritet samtidigt, stärka plattformen samtidigt som den är säker. Detta är troligen ett av de områden vi kan förvänta oss att se fler uppdateringar framåt under resten av året. När det gäller resten av funktionerna som kommer oss, finns det inget sätt att veta ännu, så håll ett öga på vår blogg så att du aldrig missar en enda Facebook -uppdatering.

Populära Facebook -uppdateringar juli 2021

Nytt Facebook Pay Checkout -alternativ för företag
Facebook Pay har funnits en het minut nu, men det har varit för utbyten på plats mellan användare, företag och ideella organisationer.

Nu utökar Facebook Pay off-site till deltagande plattformar. Precis som användarna kan dra nytta av att betala via snabbbetalningsalternativ som PayPal på tredjepartswebbplatser, kommer detta att ge en nästan omedelbar utcheckningsprocess som kan hjälpa till att öka både stationära och mobila inköp.

Nästa era av personliga upplevelser

Här på AdEspresso lägger vi (liksom många andra SaaS -verktyg och onlinepublikationer) massor av tid på att tänka på vart Facebook planerar att gå vidare. Det är alltid till hjälp när de bestämmer sig för att belysa det för oss.

Dan Levy, Vice President for Ads & Business products släppte ett uttalande den här månaden där Facebook planerar att gå vidare med personalisering. Dessa var höjdpunkterna:

  • Ny teknik för att förbättra integriteten som minimerar mängden personlig information som Facebook bearbetar samtidigt som relevanta annonser visas
  • Produkt- och affärsupptäcktsfunktioner, som en testning av nyhetsflöde som låter användare trycka på för att utforska innehåll från företag inom ämnen som skönhet, fitness eller kläder
  • Småföretagsmärken kommer att testas för att placeras på annonser för att uppmuntra köp
  • Ett modernt e-handelssystem är under utveckling för att möta efterfrågan på plattformsproduktupptäckt och shopping (vilket vi kan se med några av AR-verktygen i nästa avsnitt)
  • Nya Business Suite -verktyg som hjälper företag att förbättra, optimera och eventuellt även automatisera sin marknadsföring, inklusive att utöka sin Messenger -funktionalitet

Nya AR -alternativ och expansioner

Facebook har haft några praktiskt användbara AR -alternativ som de har testat som närmar sig en bredare version.

En populär är deras “Try On” -funktion, som testades med begränsade partners och tillät företag att använda AR -teknik så att användare kunde “prova” läppstift, armband och kläder för att se hur det såg ut på dem eller för att se hur dekor såg ut i deras hem. Detta kommer nu att expandera, eftersom Facebook kommer att arbeta med att lansera det till fler företag.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *