PSL 2021 återupptas från och med den 1 juni, PCB avslöjar schemat

LAHORE: Pakistan Super League (PSL) 2021 kommer att återupptas från och med den 1 juni 2021, sade Pakistan Cricket Board (PCB) på söndag.

PCB tillkännagav att turneringen kommer att återupptas efter att spelarna och tjänstemännen genomgår en sju dagars karantänvistelse på ett hotell och efter tre träningspass återupptas PSL från och med den 1 juni.

“HBL PSL 6-matcher återupptas den 1 juni med finalen planerad till 20 juni”, läser PCB: s pressmeddelande.

För att säkerställa att alla som kommer att vara en del av den biosäkra bubblan förblir säkra från infektionen den här gången sa PCB att det var i slutskedet av att utse “ett globalt erkänt säkerhetshanteringsföretag som specialiserat sig på att tillhandahålla Covid-säkra teknologilösningar , biosäker övervakning och hantering, samt svar och reaktion på positiva tester “.

Tidigare hade en undersökningskommitté med två medlemmar inrättats av PCB: s ordförande, som gav sin presentation för styrelsen (BoG) och hade granskat biosäkerhetsprotokollen, stadgarna och arrangemangen för HBL Pakistan Super League 6 .

PCB-ordföranden hade också bett panelen att ge rekommendationer om hur man bättre skulle kunna säkerställa införandet av en biosäker miljö för framtida evenemang.

BoG uttryckte sin besvikelse över panelens slutsatser och rekommenderade att genast åtgärdades för att rätta till dem.

Schema

PCB avslöjade schemat för de återstående matcherna i PSL som spelas från och med den 1 juni.

Här är schemat:

1 juni: Lahore Qalandars mot Islamabad United (N)

2 juni: Multan Sultans mot Karachi Kings (N)

3 juni: Islamabad United mot Quetta Gladiators (N)

4 juni: Peshawar Zalmi mot Lahore Qalandars (N)

5 juni: Islamabad United mot Karachi Kings (D); Multan Sultans v Quetta Gladiators (N)

6 juni: Peshawar Zalmi mot Karachi Kings (N)

7 juni: Quetta Gladiators mot Lahore Qalandars (N)

8 juni 8: Multan Sultans mot Peshawar Zalmi (N)

9 juni: Islamabad United mot Lahore Qalandars (N)

10 juni: Quetta Gladiators mot Karachi Kings (N)

11 juni: Multan Sultans mot Islamabad United (N)

12 juni: Quetta Gladiators mot Peshawar Zalmi (D); Karachi Kings – Lahore Qalandars (N)

13 juni: Islamabad United mot Peshawar Zalmi (N)

14 juni: Multan Sultans mot Lahore Qalandars (N)

16 juni: Kval (1 v 2) (N)

17 juni: Eliminator 1 (3 v 4) (N)

18 juni: Eliminator 2 (förlorare Qualifier v vinnare Eliminator 1) (N)

20 juni: Final (N)

PCB Hall of Fame

BoG godkände lanseringen av PCB Hall of Fame. Bland de första sex inducerade i Hall of Fame är Imran Khan, Wasim Akram, Waqar Younis, Hanif Mohammad, Zaheer Abbas och Javed Miandad.

“Det kommer att finnas ytterligare tre induktioner varje år från 2021 med de induktiva som ska väljas av en oberoende panel och tillkännages den 16 oktober, dag ett av Pakistans första test 1952”, läser PCB: s pressmeddelande.

“Spelare som gått i pension från internationell cricket i minst fem år kommer att vara berättigade till induktion i PCB Hall of Fame.”

PSL 2021 skjuts upp på grund av COVID-19

Den sjätte upplagan av Pakistan Super League skjöts upp förra månaden på grund av stigande COVID-19-fall bland de spelare och tjänstemän som var involverade i turneringen.

“Efter ett möte med lagsägarna och med tanke på alla deltagares hälsa och välbefinnande är det viktigaste, har Pakistan Cricket Board beslutat att skjuta upp Pakistan Super League 6 med omedelbar verkan”, läser ett uttalande från PCB.

Den sa att beslutet fattades efter att sju fall rapporterades i tävlingen, som inleddes den 20 februari.

PCB: s VD Wasim Khan hade sagt under en presskonferens att de var tvungna att sätta PSL i vänteläge, eftersom cricketorganet inte “effektivt” kunde genomdriva de vanliga driftsförfaranden som krävs för en biosäker bubbla.

Wasim hade försäkrat fansen att PCB skulle leta efter “andra fönster” för att hålla de återstående matcherna i PSL 6 vid ett senare tillfälle.

“Det som händer just nu är att vi försiktigt och långsamt lämnar spelare från vår miljö så att vi säkert kan få ut dem och de kan börja resa vart de än behöver resa”, hade Wasim förklarat.

“Det är vår tro att vi kommer att hitta ett fönster och avsluta de [återstående] matcherna”, hade PCB: s VD sagt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *