PSL 2021 återupptas i juni

PCB och de olika franchiseavtalen har äntligen kommit överens om ett fönster för att återuppta turneringen

2021-upplagan av Pakistan Super League, som avbröts efter en rad Covid-19-fall bland spelare och supportpersonal, återupptas igen i juni. PCB och de olika franchisemötena samlades för ett (virtuellt) möte som förstås ha tagit en timme lång och till slut var alla parter glada att starta om säsongen i Karachi om två och en halv månad.

Pakistans styrelse arbetar också med att omstrukturera sina koronavirusprotokoll, som har utsatts för allvarliga skott i kölvattnet av säsongen som stannar på mycket plötsligt sätt förra veckan. En oberoende kommitté med två medlemmar bestående av specialister inom smittsamma sjukdomar har inrättats som båda kommer att hjälpa PCB att komma till botten med hur ett utbrott bröt ut i en biosäker bubbla och ge dem råd om strängare säkerhetsåtgärder så att det inte händer igen .

PCB och de sex franchisen träffades två gånger under de senaste fyra dagarna för att diskutera ett lämpligt fönster för att slutföra de återstående 20 spelen. Ursprungligen nollade de på en plats som sprids över mars och april men det baserades på att styrelsen kunde övertyga Cricket Sydafrika att skjuta upp sin hemserie mot Pakistan. Det kunde inte. Turnén fortsätter som planerat senare i månaden. Så, PCB avgjorde i juni som “den mest föredragna och praktiska” lösningen. PSL kommer att återupptas någon gång mellan 13 maj och 26 juni, efter Pakistan turné till Zimbabwe och innan de avresa till England på sommaren.

Pakistan spelar till stor del ingen cricket i juni när sommaren är på topp. Det fanns dock ett undantag 2008, då de var värd för sin första Asia Cup någonsin mellan 25 juni och 6 juli. Den här gången har de kommit överens om att spela PSL i det här fönstret och hålla spelarnas välbefinnande i åtanke de har valt Karachi plats i stället för Lahore eftersom vädret där anses vara mildare även under sommarmånaderna.

Med hotet om Covid-19 kvarstår är det inte klart om PCB återigen kommer att använda sitt eget medicinska team för att skapa den nya biosäkra bubblan. Efter slap ledning första gången, med flera franchisetagare som rapporterar flera överträdelser, är det mycket troligt att styrelsen kommer att lägga ut jobbet med att ställa in bubblan till ett specialföretag.

PCB sa att deras ledning “nu kommer att undersöka de operativa och logistiska utmaningarna och återgå till franchiseägarna och intressenterna”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *