VSCO-funktioner som får dina bilder att popa

VSCO är en av de bästa gratis fotoredigeringsapparna för telefoner, särskilt för sociala medier som älskar Instagram. Vi pratade nyligen om våra 40 favoritappar att använda med Instagram och VSCO rankas som en av de bästa redigeringsapparna eftersom de är väldigt enkla att använda och är fyllda med fantastiska funktioner.

Vi testade också VSCO i vår showdown av de 3 bästa redigeringsapparna för telefoner. En sak var tydlig: VSCO är den överlägset bästa appen för filter som ger mycket trevligare och modernare filter än de filter som finns på Instagram. Om du älskar enkelheten att redigera foton utan mycket arbete är VSCO vägen att gå.

Men VSCO har många fler funktioner än bara filter. Den har många av standardfunktionerna som finns i alla redigeringsappar, som verktyg för att fixa exponering, kontrast och räta ut och beskära bilder, och de är alla tillgängliga gratis utan att köpa VSCO X. Det är lätt att gå vilse i alla funktioner i VSCO, så här är vår guide till de bästa funktionerna i appen.

Filter

En av de bästa sakerna med den här appen är de filter som den kommer med. VSCO-filter är utformade för att förbättra dina foton utan att förvränga dem eller få dem att se för filtrerade ut.

Att använda VSCO-filter är mycket enkelt. Så snart du klickar på skjutfältet placerar appen dig automatiskt i filteravsnittet. Skjut fingret åt höger för att se alla förinställda förhandsgranskningar och välj det filter som bäst passar din bild.

Appen levereras med 13 gratis förinställda filter men ytterligare gratis filter finns under avsnittet “Shop” tillsammans med många extra betalda filterpaket.

Ett årligt medlemskap som heter VSCO X är tillgängligt för 19,99 USD för dem som vill ha tillgång till alla de senaste förinställda filtren och verktygen som släpps men filterpaketen kan också köpas individuellt utan att registrera sig för medlemskap.

X-Skew

X-Skew modifierar och sträcker ut fotot längs x-axeln för att ändra fotovinkeln. Flytta x-skev åt vänster och höger för att ändra vinkel och fokus på ditt foto. Observera när du flyttar markören till höger att den högra sidan av fotot kommer att visas närmare och när du flyttar markören åt vänster kommer den vänstra sidan av fotot att se närmare ut.

Y-skev

Y-skevheten liknar X-skew och modifierar fotofokuspunkten längs Y-axeln. När du skjuter markören till höger om fotot kommer bildens överkant att visas närmare och när du skjuter markören åt vänster ser bildens botten närmare. Du kan se i exemplet ovan att bergen nu är mycket mer synliga och skapar en cool kontrast med den lilla personen i mitten.

Klarhet

I likhet med skärpningsverktyget kan klarhetsverktyget få en bild att se skarpare och tydligare ut. Skjut stapeln till höger för att lägga till detaljer i din bild och skapa mer kontrast mellan de mörka och ljusa områdena. Detta verktyg är utmärkt för att ta fram detaljer i landskapsbilder, särskilt sådana som har vattenfunktioner som stenar eller stockar som vanligtvis ser mindre detaljerade ut under vatten.

Färgton

Nyansverktyget kan ändra färgfärgen på fotot. Genom att svepa nyansverktyget åt vänster kommer färgerna på fotot att vända mer mot gröna toner och genom att svepa nyansreglaget åt höger blir färgerna till lila toner.

Hudton

Om din bild har en snygg hudfärg till ett porträtt eller en selfie, kan det här verktyget fixa det genom att rikta in färgerna på de färger som vanligtvis finns i hudtoner. Genom att skjuta verktyget åt vänster kommer bildens hudtoner att ha en mer rosa / lila nyans och genom att skjuta verktyget åt höger får hudtonerna en grön / orange nyans.

Blekna

Fade är ett utmärkt verktyg för att lägga till det coola, vintageutseendet på dina foton genom att bleka ut de mörka områdena i bilden. Genom att skjuta blekningsverktyget åt höger kommer bildens mörker att lyftas, vilket ger en mer platt look. Det här utseendet är väldigt populärt på Instagram just nu men innan du använder det, se till att din bild har tillräckligt med mörka områden för att blekna ut annars ser det bara supertvättat ut istället.

Shadows Tint

Skuggfärgningsfunktionen kan lägga till en viss färg till de mörka, skuggiga områdena på fotot. I det här exemplet tillsattes orange i skuggorna för att ge det en jordnära ton. Skjutstången kan justera intensiteten i färgen så att den blir mindre orange och mer naturlig.

Höjdpunkter Tint

Om ditt foto har många ljusa områden kan höjdpunkterna lägga till vissa färger i de ljusa områdena. Fotoet som användes i detta exempel togs i dagsljus så att himlen och floden var särskilt ljusa. En blå nyans lades till i de ljusa områdena genom att välja den blå nyansen och skjuta stapeln åt höger för att styra tonens intensitet.

VSCO är en kraftfull fotoredigeringsapp som låter användare redigera telefonfoton på bara några minuter med ett par enkla svep. VSCO är extremt lätt att använda, det är GRATIS, och med den här guiden kan du lära dig alla de bästa tipsen för att bättre redigera dina foton. Kombinera detta med vår guide till redigering på Snapseed för att omedelbart ge dina Instagram- och sociala mediefoton det professionella utseendet du har varit ute efter.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *