WhatsApp -funktioner: Betalningsbakgrunder, Chatthistoriköverföring,

WhatsApp har meddelat att användare i Indien nu kan lägga till betalningsbakgrunder samtidigt som de skickar pengar till vänner och familj via meddelande -appen.

WhatsApp lägger till nya funktioner i sin app för att erbjuda användarna en bättre upplevelse. Facebook-ägda har lagt till en betalningsbakgrundsfunktion. Meddelandetjänsten har lanserat ytterligare en funktion som gör att iOS -användare kan överföra chatthistorik till en Android -telefon. WhatsApp låter dig nu till och med skicka försvinnande foton och gå med i samtal igen. Fortsätt läsa för att veta mer om de nya funktionerna.

Betalningsbakgrunder

WhatsApp har meddelat att användare i Indien nu kan lägga till betalningsbakgrunder samtidigt som de skickar pengar till vänner och familj via meddelande -appen. WhatsApp säger att den här funktionen har utformats för Indien, och det hjälper människor att enkelt förmedla en känsla tillsammans med att skicka pengar.

Måste läsa | WhatsApp tips och tricks: Hur man skickar meddelanden utan att skriva

”Kärnidén med denna funktionsuppdatering är att skapa en mer personlig upplevelse för både avsändaren och mottagaren genom att lägga till ett uttryckselement när vänner och familj växlar pengar. Oavsett om det är vänner som delar räkningen efter en måltid, skickar pengar till nära och kära som ett tecken på din kärlek eller att ge din syster i samband med Rakshabandhan, gör betalningsbakgrunder att skicka pengar personligt och väcker historien bakom varje betalning, ” sa företaget.

iOS beta får chatthistoriköverföringsfunktion

WhatsApp har också släppt chatthistorikfunktionen för iOS -användare. WaBetaInfo rapporterade att de som använder 2.21.160.16 iOS betaversion kommer att kunna se den här funktionen. Du hittar detta i avsnittet Inställningar> Chattar. Här finns alternativet “Flytta chattar till Android”. XDA Developers rapporterade att man kommer att kunna flytta sina WhatsApp-data från en iPhone till en telefon med hjälp av en Lightning till USB-C-kabel.

Det är viktigt att notera att WhatsApp ännu inte gör överföringsfunktionen för chatthistorik tillgänglig för Android -användare. För närvarande är det bara de som använder Samsung Galaxy Z Fold 3 eller Galaxy Z Flip 3 som kan använda den här funktionen. Användare kommer att kunna flytta sina röstanteckningar, foton och konversationer om de väljer att byta mobiloperativsystem.

Visa en gång -funktionen

WhatsApp har nyligen lagt till den försvinnande fotofunktionen i den stabila versionen av appen. Så, om du inte har provat det än, kan du kolla in det nu. WhatsApp kallar denna funktion – “Visa en gång.” När du skickar ett foto med den här funktionen försvinner det när mottagaren öppnar det och lämnar chatten. Men du måste välja Visa en gång media varje gång du vill skicka en vy en gång foto eller video.

Måste läsa | WhatsApp lägger äntligen till försvinnande foton: hur du aktiverar det

För att använda den här funktionen, öppna bara WhatsApp och tryck på bilagans ikon. Gå sedan till Galleri och välj fotot eller videon du vill skicka till din kontakt. När du har valt det kommer du att se en klockliknande ikon i fältet “Lägg till en bildtext”, klicka bara på den för att aktivera funktionen Visa en gång. När du har aktiverat det kommer appen att visa ett meddelande som säger “Foto inställt på Visa en gång.” Du kan sedan skicka försvinnande foton till dina vänner och familjemedlemmar.

Anslut samtal igen

WhatsApp låter dig nu gå med i alla samtal som du var tvungen att lägga på eller som du kanske har missat. Funktionen för anslutningsbara samtal gör det möjligt för människor att gå med i gruppsamtal när de kan genom att helt enkelt gå till appens flik “Samtal”.

Stöd för flera enheter

Detta är den efterlängtade funktionen från WhatsApp. Stödet för flera enheter gör det möjligt för användare att logga in WhatsApp-konton på flera enheter samtidigt. Funktionen är för närvarande under utveckling och har upptäckts i betaversionen en för många gånger. För närvarande stöder WhatsApp bara två enheter samtidigt, nämligen en telefon och ett skrivbord. Det nya stödet för flera enheter gör det möjligt för användare att lägga till upp till fyra enheter på ett enda konto. Det betyder att när funktionen väl rullas ut kommer du att kunna logga in från din iPad och iPhone samtidigt, tillsammans med skrivbordet.

WhatsApp -utloggning

WhatsApp-utloggning ersätter knappen “Ta bort konto” och stöder den kommande funktionen för flera enheter. Enligt en rapport från WaBetaInfo, som håller reda på WhatsApp -uppdateringar, kommer appen äntligen att ta in ett loggningsalternativ för sina användare. Alternativet tillåter användare att logga ut WhatsApp -konton från sina enheter, precis som Facebook och andra appar för sociala nätverk. Funktionen upptäcktes nyligen på den nya betaversionen av WhatsApp och sägs snart lanseras till både iOS- och Android -versioner av appen. WhatsApp -utloggningsfunktionen kommer sannolikt att tillåta personer i appen att använda sitt konto på flera enheter samtidigt.

Instagram -rullar på WhatsApp

WhatsApp för att få Instagram Reels -sektionen framåt. Funktionen kommer enligt uppgift att tillåta användare att titta på Instagram -rullar direkt från meddelande -appen. Detta kan vara en del av WhatsApps integrationsplan med andra Facebook-ägda appar. För de som inte är medvetna är Instagram Reels den korta videofunktionen, som lades till i bilddelningsappen förra året efter att regeringen förbjöd TikTok.

WhatsApp ljudmeddelandes hastighet och bilder som försvinner

WhatsApp arbetar också med en ny ljudmeddelandefunktion. Funktionen sägs tillåta användare att styra den hastighet med vilken ljudmeddelandet spelas. Förutom 1x -hastigheten kommer användarna att kunna spela ljudfilerna med 1,5x eller 2x -hastigheter, enligt en rapport från WABetaInfo.

När det gäller funktionen för försvinnande bilder förväntas det likna WhatsApps självförstörande meddelanden i den meningen att de automatiskt kommer att raderas från chatten efter ett tag. WhatsApp självförstörande fotofunktion är för närvarande i arbete och kommer sannolikt att rullas ut på både Android- och iOS-versioner av WhatsApp via en framtida uppdatering.

Läs senare

“Läs senare” sägs vara en förbättrad version av den befintliga funktionen Arkiverade chattar på WhatsApp. När en chatt flyttas för att läsa senare skickar WhatsApp inte aviseringar för den chatten. Dessutom kommer funktionen att innehålla ett “semesterläge”, vilket säkerställer att “läs senare” -chattar fungerar på samma sätt som arkiverade chattar i den nuvarande stabila versionen. Läs senare kommer också med en redigeringsknapp för användare att anpassa inställningar. WhatsApp -användare kommer också att kunna välja flera chattar samtidigt för att snabbt avarkivera dem.

WhatsApp försäkring

Du kommer snart att kunna köpa försäkring via WhatsApp i Indien. Den Facebook-ägda meddelandeplattformen kommer att lansera sjukförsäkringar och mikropensionsprodukter på sin meddelandeplattform i Indien genom bindningar med licensierade finansiella aktörer. Inledningsvis kommer WhatsApp att sälja SBI Allmänt påse-sjukförsäkringsskydd och HDFC-pensionssystem via sin plattform.

Gå med i missade gruppsamtal

En framtida uppdatering kommer enligt uppgift att tillåta WhatsApp -användare att gå med i gruppsamtal som de har blivit inbjudna till efter att samtalet har startat. Det är en mindre, men betydande QoL (livskvalitet) uppgradering eftersom ett helt gruppsamtal inte behöver startas om för att inkludera ytterligare deltagare som kan ha missat det tidigare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *